Ciprian Balanescu a castigat triatlonul Fara Asfalt la mare

Ciprian Balanescu_Fara Asfalt la mare 2017 (1)Primul triatlon off-road al sezonului competitional din acest an, Fara Asfalt la mare, a avut loc pe 3 iunie, in rezervatiile naturale 2 Mai – Vama Veche si Hagieni – Albesti. La competitie au luat startul peste 700 de concurenti, amatori si profesionisti, pasionati de ture de inot, bicicleta si alergare in natura. Castigatorul editiei, Ciprian Balanescu a trecut linia de start intr-o ora si 52 de minute. Ciprian este multiplu camion national la triatlon si duatlon si se afla la al saselea podium la triatlonul Fara Asfalt la mare. Pe locurile al doilea si al treilea s-au situat Daniel Attila, care a terminat competitia in 1 ora si 54 de minute, respectiv Alex Ciocan, care a ajuns la linia de finish in 1 ora si 55 de minute.

Am oganizat a opta editie a triatlonului Fara Asfalt la mare sub acelasi concept care a si consacrat competitia, invitand-ne participantii sa petreaca un weekend in natura, cu inot, bicicleta si alergare prin locuri cu peisaje deosebite si cu petrecere pe plaja.Concurentii au avut de parcurs trei probe, 1 km de inot in mare, pornind de la Micul Golf, 32 km de pedalat in proba de ciclism, in zona Hagieni – Albesti, si 6 km de alergare pe plaja si faleza, intre 2 Mai si Vama Veche. S-au adunat la start sportivi de performanta si amatori care, dincolo de traseul pe care l-au parcurs impreuna, impartasesc aceleasi pasiuni si inteleg ca miscarea practicata astfel este reteta de succes pentru o dezvoltare personala si profesionala durabila si bine calibrata”, spune Tudor Vlad, initiatorul proiectului Fara Asfalt.

In cadrul evenimentului au participat inclusiv cei care practica doar una dintre probele triatlonului, la sectiunea de stafeta a concursului. Traseul nu a avut dificultati tehnice, iar dintre cei peste 700 de participanti, peste 170 s-au aflat la primul triatlon. Evenimentul s-a incheiat la Micul Golf, cu Pasta Party si premierea castigatorilor.

Fara Asfalt a fost in 2010 primul triatlon off-road din Romania, iar pana in prezent a ramas concursul de gen cu cel mai mare numar de participanti. Din lista celor inscrisi la proba de triatlon in fiecare an, pana la 30% se afla la prima participare la acest gen de concurs.

Fara Asfalt este o asociatie club sportiv care urmareste popularizarea triatlonului in Romania si promovarea unui stil de viata activ si responsabil. Evenimentele „Fara Asfalt” au la baza un concept ecologic, de intalnire cu natura fara impact negativ si de depasire a limitelor personale intr-o varianta echilibrata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *