Clinica Gynera: Peste 1000 de copii s-au născut datorită procedurilor de fertilizare in vitro

In cei 10 ani de funcționare a clinicii Gynera, specialiștii au reușit să facă mii de oameni fericiți: peste 1000 de copii s-au născut datorită procedurilor de fertilizare in vitro, iar această performanță a fost celebrată pe 1 iunie, în cadrul unui amplu eveniment, la Palatul Ghica Tei.

“Vârsta medie la care începe tranziția către menopauză este de 37-38 de ani, moment în care fertilitatea scade dramatic. Cu cât ajutorul este cerut mai devreme, la o vârstă mai tânără, cu atât șansele de succes sunt mai mari și rezultatele se văd mai repede. Foarte multe paciente reușesc de la prima încercare însă, pentru persoane peste 35-38 de ani sau cu probleme mai severe, poate fi nevoie de 2-3 încercări sau chiar mai mult și, în consecință, costurile se pot ridica semnificativ”, spune medicul Laura Dracea, coordonatorul Gynera.

La ora actuală, specialiștii români în medicină reproductivă din clinica Gynera aplică tuturor cuplurilor terapiile și metodele cele mai inovative și eficiente din lume. Dovadă și rata de succes a fertilizărilor in vitro din centru: 1 din 3 copii născuți în România prin FIV au venit pe lume datorită medicilor clinicii Gynera.

“La cea mai recentă monitorizare europeană, rata medie de succes a procedurii FIV era de 34 % sarcini pe o procedură de transfer de embrioni. Media clinicii noastre pe ultimii 10 ani a fost de 45,5%. Pentru pacientele sub 35 de ani, rata medie de succes europeană este cuprinsă între 33 și 50%, în funcție de țară, în condițiile în care la Gynera este de 53% pe totalul procedurilor din ultimii 10 ani. Diferențele sunt vizibile și edificatoare. În aceste condiții, pare complet deplasată ideea de a mai pleca în străinătate pentru tratamente de acest tip. Ceea ce reușim noi este maximul posibil cu tehnologia medicală actuală”, declară dr. Laura Dracea.

Costurile unei fertilizări in vitro se situează astăzi între 3000 și 5000 de euro, iar acestea includ investigații, medicamente, proceduri medicale și crioprezervarea embrionilor suplimentari. Conform unui studiu despre fertilitate, un sfert dintre procedurile FIV se efectuează la femei peste 38 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *