Kaufland sustine tinerii sa faca primii pasi in cariera

Kaufland - educatie Colt german FABIZ

Kaufland a discutat cu studentii din cadrul FABIZ (Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare in limbi straine) despre oportunitatile profesionale, despre performanta si inovatie la job. In cadrul evenimentului, studentii au avut ocazia sa-i intalneasca si sa vorbeasca cu Marco Hößl, CEO Kaufland Romania si Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director in cadrul Kaufland Romania.

Participantii au aflat detalii despre oportunitatea unui inceput de cariera promitator la Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori privati din Romania si singura companie din industria nationala de retail care a obtinut pentru al doilea an consecutiv titlul de Angajator de Top, printr-o certificare internationala acordata de organizatia independenta Top Employers Institute din Olanda.

“In general, studentii se confrunta cu doua mari probleme: daca se angajeaza full-time, participarea la cursuri poate fi dificila, iar daca nu gasesc un loc de munca, risca sa nu acumuleze suficienta experienta pana la finalizarea studiilor. De aceea, este important sa venim in intampinarea lor cu programe de formare si ghidare in cariera, care sa le permita sa-si evalueze interesele si potentialul, sa-si planifice traseul profesional si, in acelasi timp, sa-si continue studiile”, a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director in cadrul Kaufland Romania.

Tototdata, Kaufland a inaugurat un spatiu social creativ, in cadrul facultatii, unde studentii se pot relaxa inainte si dupa orele de curs.

Compania sustine excelenta in educatie prin intermediul mai multor programe destinate studentilor si absolventilor de studii superioare.

Burse private de studiu pentru studentii buni

Pentru al doilea an consecutiv, Kaufland ofera 4 burse de studiu, in valoare de 26.000 Euro (650 Euro/luna, timp de 10 luni), celor mai buni studenti romani care isi doresc aprofundarea studiului academic la universitati de prestigiu din spatiul germanofon (Germania, Austria si Elvetia). Acesti tineri vor primi, pe parcursul anului universitar 2017-2018, o bursa care le va permite sa se dedice studiului astfel incat sa continue sa obtina performanta academica.

Programe pentru studenti si absolventi in cadrul Kaufland

Alte doua programe destinate studentilor in cautarea jobului potrivit si celor dornici sa aplice cunostintele dobandite in facultate sunt programele de internship oferite de catre companie si Kaufland Management Program, ambele fiind remunerate.

Internshipul se va desfasura pe perioada verii in cadrul departamentelor din sediul central, cele doua platforme logistice si in cele 115 magazine Kaufland la nivel national. In cadrul programului, tinerii vor cunoaste mai bine compania, vor intelege interdependenta departamentelor si vor participa la diverse activitati educative non-formale. Ulterior, internii vor avea ocazia sa puna in practica cunostintele dobandite in facultate si sa isi exerseze abilitatile in departamentul ales pentru desfasurarea programului, fiind implicati in diverse sarcini (learning by doing).

Totodata, Kaufland Management Program ofera celor selectionati o experienta rotationala pe parcursul a 12 luni si oportunitatea de a dezvolta o cariera de succes in cadrul departamentului Vanzari.

Programele sunt destinate tinerilor cu studii universitare in curs de finalizare (licenta sau masterat), care vorbesc fluent o limba straina (limba germana reprezinta un avantaj), care au permis de conducere (categoria B) si dorinta de invatare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *