Rompetrol a deschis prima benzinarie cu statii de incarcare pentru masinile electrice

rompetrol -statie electrica 2017 Rompetrol Downstream, compania de retail a KMG International, a deschis prima benzinarie dotata cu statii de incarcare a masinilor electrice, pe Sos. Chitila 128A, Bucuresti. Alimentarea la statiile de incarcare electrica se efectueaza prin curent alternativ si curent continuu de 22 kW, fiind astfel compatibile cu orice tip de autovehicule vandute in Europa si Asia. Datorita noilor tehnologii, pot fi alimentate 2 masini in acelasi timp, astfel un vehicul electric poate sa-si incarce bateria la 80% din capacitatea sa in doar 20 de minute, comparativ cu 7-8 ore, timpul necesar pentru incarcarea obisnuita.

Serviciul de incarcare electrica este oferit gratuit tuturor clientilor Rompetrol care detin masini electrice sau hibride.

Vlad Rusnac - RompetrolTendintele globale si transformarile de business din domeniul industriei de petrol si gaze sunt subiecte pe care le urmarim indeaproape. Chiar daca piata automobilelor electrice din Romania se afla intr-o faza incipienta, nu putem ignora preocuparea internationala in ceea ce priveste diversificarea surselor de energie si incercam sa implementam noi tehnologii pentru a ne dezvolta gama de produse si servicii, precum si pentru a satisface nevoile clientilor, avand in acelasi timp grija de mediul inconjurator”, a declarat Vlad Rusnac, directorul general al companiei Rompetrol Downstream.       

Noua benzinarie Rompetrol urmeaza identitatea vizuala moderna a marcii si este in concordanta cu strategia de retail a Grupului,rompetrol -statie electrica vizand imbunatatirea si diversificarea produselor si serviciilor oferite consumatorului final, integrand solutii inovatoare si durabile.

Printre solutiile care vizeaza protectia mediului se numara iluminarea exterioara si interioara cu LED-uri, filtrele de recuperare a vaporilor la pompe conform reglementarilor UE si conductele de combustibil KPS cu o captuseala dubla care impiedica patrunderea carburantului in peretele conductei, impiedicand astfel scurgerea acestuia.

Investitiile in statii noi cu puncte electrice de incarcare vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2017 si se ridica la suma de 10 milioane USD. Proiectul vizeaza construirea a 8 benzinarii cu statii de incarcare de 50 kW in Baia Mare, Campulung Moldovenesc, str. Valea Oltului din Bucuresti, Timisoara, Centura Bucuresti si in alte zone.

Pana la sfarsitul lunii decembrie 2016 in Romania au fost vandute 1183 masini electrice si hibride, comparativ cu 496 de vehicule in 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *