Coca-Cola HBC Romania a amenajat zona cascadei Bigar

Coca - Cola Noua platforma de acces BigarCoca-Cola HBC Romania, cu sprijinul companiei CON-A, al Primăriei Bozovici şi al Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşnița a finalizat lucrarile de amenajare eco-turistica a zonei cascadei Bigar, nominalizata in 2013 drept cea mai frumoasa cascada unica din lume.

Ideea proiectului apartine angajatilor Coca-Cola HBC din fabrica de la Timisoara, care au remarcat potentialul zonei si si-au dorit ca accesul la baza cascadei sa fie mai usor si sigur. Valoarea totala a fondurilor alocate proiectului este de aproximativ 140.000 de euro. Proiectul de amenajare contribuie la protejarea cadrului natural si la valorificarea potentialului turistic al zonei. Intregul proiect a fost coordonat de Asociatia ViitorPlus, organizatia non-guvernamentala care s-a implicat inca de la inceput si a supervizat toate etapele – consultare, proiectare, avizare si executie.

Irina Ionescu - coca colaIn Romania sunt atat de multe comori, locuri unice, cum este cascada Bigar, care au nevoie de noi sa le protejam si sa le ducem povestea mai departe. Faptul ca ideea a plecat de la colegii nostri din Timisoara ne bucura si este inca o dovada a promisiunii companiei noastre, aceea ca suntem mereu atenti la ceea ce lasam dupa noi”, a declarat Irina Ionescu, Public Affairs & Communications Manager Coca-Cola HBC Romania.

Demarate in luna iulie 2016, lucrarile de amenajare eco-turistica au vizat dezvoltarea unui traseu turistic coerent – incepand cu accesul in zona cascadei Bigar si continuand cu restul obiectivelor turistice din apropierea sa. La aproape 10 luni distanta, vizitatorii se pot bucura de rezultatele proiectului.

Principalele lucrari de reabilitare aduse zonei:

  • amenajarea unui traseu pietonal intre parcare si intrarea in Parcul National, de-a lungul DN 57B;
  • amenajarea unui drum de acces de la intrarea in Parc si constructia unei platforme care faciliteaza accesul la baza cascadei;
  • amenajarea unor spatii si poteci intre cascada si izvor, cat si realizarea unei treceri catre Grota Bigar, aflata in apropierea cascadei;
  • dotarea zonei cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atentionare si locuri de repaus.

Intregul demers este derulat sub platforma DupaNoi.ro care inglobeaza toate initiativele de responsabilitate sociala sustinute de Coca-Cola HBC Romania la nivel local si care isi propune sa inspire cat mai multi oameni sa lase in urma o lume mai buna, prin protejarea resurselor naturale, prin promovarea valorilor, a povestilor si a locurilor din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.