Salvați Copiii : Peste 100.000 de lei au fost strânși la semi-maratonul București

Maternitatea Bucur din Capitală va avea o masă radiantă cu modul de resuscitare, necesară salvării nou-născuților prematur, grație curajului și entuziasmului alergătorilor din echipa Salvați Copiii, la semi-maratonul București. Multipla campioană olimpică la spadă Ana Maria Brânză, președintele ales al European Board & College of Obstetrics and Gynaecology (EBCOG), Prof. Dr.  Jacky Nizard, de la Universitatea „Pierre et Marie Curie” din Paris, Amalia Năstase, alături de familia ei, Oana Tache au reușit să ducă la îndeplinire obiectivul de a-i ajuta pe medicii de la maternitatea Bucur să îi salveze pe prematuri.

Am avut o echipă fantastică azi, de aproape 210 alergători care au ales să susțină Salvați Copiii și care au participat la cursele de 3,4 km, de 10 km, ștafetă sau semi-maraton. Suma strânsă de către alergători prin platforma Galantom dar și cu sprijinul sponsorilor REWE România prin lanțul de magazine Penny Market, Interbrands Marketing & Distribution, Reckitt Benckiser, Renovatio și Dorna a fost de 101.200 lei. Le mulțumim tuturor pentru participare și îi așteptăm la fel de antrenați la următoarea cursă, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii.

Numai în 2016, dintre cei 1.900 de copii care s-au născut la Maternitatea Bucur, 600 au fost prematuri. Multe dintre nașterile vulnerabile sunt preluate de maternitatea bucureșteană de la spitalele din regiune, care nu pot asigura intervenție medicală adecvată și imediată unei nașteri premature.

Medicul  Jacky Nizard, în vârstă de 47 de ani și tată a doi copii,  a venit special la București, pentru a paticipa la cursa de 21 kilometri dar și pentru a atrage atenția asupra importanței pe care o are dotarea maternității în salvarea copiilor născuți prematur și a declarat: ”Sunt bucuros că am reușit! Am avut o echipă minunată, iar la capătul acestui maraton ne așteaptă copiii născuți prematur, pe care medicii de la Maternitatea Bucur îi vor salva și îngriji cât mai bine, până când vor prinde singuri puteri. A fost o zi minunată!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *