Piraeus Bank: Proiectul “Fa o fapta buna!” a sprijinit 70 de familii

piraeus

Piraeus Bank Romania a sustinut in perioada 17 martie -17 aprilie 2017 o campanie de voluntariat intern, prin intermediul careia 70 de familii au primit sprijin. 25.600 de lei. Pe langa bani,  s-au adaugat donatii in bunuri (alimente, haine, incaltaminte) care au ajuns la cazurile sociale sustinute de angajatii Bancii, din Bucuresti Ilfov, Galati, Iasi, Cluj, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Teleorman si Pitesti. Proiectul “Fa o fapta buna!” a mobilizat aproximativ 200 de voluntari  Piraeus. Acestia au identificat si semnalat cazuri sociale, pentru care Banca a prevazut alocarea unei sume minime de 150 de lei pentru fiecare caz social prezentat. La aceasta suma s-au adaugat si donatii suplimentare din partea initiatorilor, precum si din partea sustinatorilor acestora.

Daca in cadrul proiectelor de responsabilitate sociala implementate in anii anteriori aveam beneficiari predefiniti, de aceasta data am pus in centrul atentiei alegerea voluntarilor nostri si convingerea lor de a sustfaptebune2ine un anumit caz umanitar. Prin aceasta abordare sprijinim angajatii bancii pentru care responsabilitatea sociala a devenit o atitudine. Ca de fiecare data, voluntarii nostri s-au depasit pe ei insisi, lucru de care suntem, pentru a cata oara, foarte mandri!” a declarat Veronica Gheorghiu, coordonatorul proiectului.

 

Un numar important de cazuri pentru care s-au mobilizat Voluntarii Piraeus au vizat oferirea de sprijin pentru tineri cu handicap, copii cu Sindrom Down si autism, cazuri medicale grave. Ca urmare a mobilizarii de catre voluntari ai unor terti furnizori de servicii specializate, pentru mai multi copii cu Sindrom Down si autism a fost facilitat accesul la sedinte de terapie medicala.

30% dintre cazurile prezentate au avut ca scop prevenirea abandonului scolar si sprijin pentru educatie, arii strategice de responsabilitate sociala sustinute de Piraeus Bank Romania incepand cu anul 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *