Epson: soluții profesionale pentru design vestimentar și de interior la FESPA 2017

Epson colaborează cu designeri vestimentari și de interior pentru a demonstra calitatea și potențialul imprimantelor digitale SureColor pentru  sublimarea pe textile şi direct to garment (DTG) la FESPA 2017 (standul A1-D45, 8-12 mai, Hamburg).

Standul Epson va fi un spațiu dedicate modei, în care vor fi expuse creațiile haute couture ale lui Richard Quinn, realizate cu ajutorul imprimantelor cu sublimare Epson SureColor SC-F, pentru printuri pe materiale textile și folie de aluminiu Mylar. De când a absolvit Central St Martins la Londra în urmă cu un an, Richard a căștigat premiul H&M Design Award 2017, a căpătat statut de influențator cultural prezent în topul ‘Dazed100’ al Dazed Magazine’s în 2017 și a fost numit  ‘One to Watch’ de British Fashion Council. Richard pregătește în prezent deschiderea propriului său studio de print digital la Londra unde, folosindu-se de tehnologiile Epson, își va crea integral colecțiile și va derula workshop-uri de printing digital pentru tineri designeri.

Pe parcursul FESPA, SureColor SC-F9200 va printa materiale pentru creațiile lui Richard. Designerul va fi prezent la expoziție timp de două zile pentru a discuta cu vizitatorii despre experiența și procesul de lucru pe care îl urmează.

Imprimarea digitală îmi oferă libertate de creație și posibilitatea de a aplica modelele mele de imprimeuri nu doar pe materiale textile sau pe folie de aluminiu Mylar, ci și pe produse finite”, spune Richard Quinn. “Îmi place să creez efecte vintage și colaje florale  și, folosind procesul de printare dye-sub specific SureColor SC-F, este foarte ușor să creez articole, imprimând peste cusături și chiar și pe căptușeală, cum este în cazul mănușilor, spre exemplu. Pot produce efecte vibrante și să asortez mai bine culorile de pe diferite materiale sau articole”, a mai adăugat Quinn.

Zona vestimentară Epson va fi dotată cu ecrane touchscreen inovatoare oferite de YRStore, care le permit clienților să creeze propriile designuri pentru tricouri, bluze, pălării și multe altele. În această zonă, vizitatorii vor putea vedea mostre de tricouri cu modele  semnate Richard Quinn și Ranitex, precum și imprimanta DTG SureColor SC-F2000 în acțiune, pentru a demonstra cum și-a câștigat popularitatea în rândul producătorilor vestimentari și al retailerilor.

Piese de design pentru decoraţiuni interioare produse de Evgenia Guliev, studentă la Universitatea Niederrhein din Germania, alături de zece studenți de la Universitatea Birmingham din Marea Britanie, vor demonstra flexibilitatea tehnologiei inkjet de la Epson prin producerea unei game largi de produse de decor de interior. Tapetul, canapelele, pernele și lampa din zona de primire și lounge ale standului Epson vor purta toate design-ul realizat cu ajutorul seriei de echipamente cu eco-solvent SureColor SC-S și a seriei de imprimante pentru textile cu sublimare SC-F.

Imprimarea digitală în industriile de modă, textile și decor a ajuns la maturitate pentru că designerii și producătorii știu că se pot baza pe tehnologia inkjet de la Epson să le ofere culori de cea mai înaltă calitate”, spune Richard Barrow, Senior Product Manager, LFP Signage, Epson Europe. “Gama noastră de imprimante SureColors cu eco-solvent și sublimare este unică în ceea ce privește calitatea, productivitatea, versatilitatea, eficiența din punct de vedere al consumului de cerneală și a costurilor de întreținere  – și asta este ceea ce vom demonstra în cadrul FESPA”, a mai declarat Barrow.

Leave a Reply

Your email address will not be published.