Caravana „Fii pregatit” va ajunge in 38 de localitati

Caravana „Fii pregatit”, care instruieste populatia pentru a face fata situatiilor de urgenta, isi reia traseul inceput in vara anului 2016 si va ajunge in 38 de localitati din toata tara pana in august 2017. Acesta este un proiect al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, operat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si care a fost sustinut de Fundatia pentru SMURD, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania. Investitia totala a fost de 523.000 de euro, din care contributia Fundatiei Vodafone Romania a fost de 400.000 de euro, restul sumei fiind asigurat de Fundatia pentru SMURD.

Caravana „Fii pregatit” se va opri in luna mai in Bucuresti, Ploiesti, Sinaia, Busteni, Turda, Cluj–Napoca, Dej, Satu Mare si Tasnad.

Centrul mobil de instruire este construit pe structura unui tir, are o sala de scolarizare cu o capacitate de 40 de persoane si este dotat cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, necesare instruirii eficiente a cursantilor in cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Cursurile de instruire medicala se adreseaza atat populatiei, cat si profesionistilor din cadrul sistemului de urgenta si sunt sustinute de formatori specializati, angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Modulul de instruire cuprinde prezentarea dezastrelor naturale care pot afecta Romania: cutremure, inundatii, alunecari de teren, incendii etc., precum si a masurilor prin care populatia se poate pregati pentru a le face fata. Sunt prezentate filme realizate de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, iar cursul contine si o parte practica interactiva, ȋn care un paramedic SMURD demonstreaza masurile de prim-ajutor si modul in care este stins un incendiu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.