Campania Sandvișul Meseriaș: 22.000 de euro pentru dotarea unei școli profesionale

OMV Petrom și clienții din stațiile Petrom au strâns 22.000 de euro pentru reabilitarea laboratoarelor auto și de lăcătușerie ale Colegiului Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu, prin campania Sandvișul Meseriaș. Liceul care va beneficia de fonduri a fost ales pe baza nevoii materiale și a implicării în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, în funcție de numărul de elevi, de clase de profil și a ratei de promovabilitate a liceului. În atelierele colegiului Traian Vuia nu s-a mai investit din anii ’70.

Suma va fi folosită pentru dotarea de practică ale liceului, de care vor beneficia peste 200 de elevi care se pregătesc să devină meseriași. În prezent, aceștia învață și își practică meseria în condiții dificile. De exemplu, bancurile de lucru ale elevilor sunt vechi de 40 de ani. Atelierul se află într-o fostă hală de prelucrare a lemnului, cu pereți din tablă, fără izolație, iar multe dintre echipamente nu mai funcționează. Se vor renova și dota laboratoarele cu echipamente moderne, precum elevatoare sau softuri și testere de diagnosticare auto.

Nu ai cum să devii meseriaș profesionist lucrând pe echipamente vechi din anii ’70. Iar asta e, din păcate, o situație aproape generală în România. Ne dorim ca toți românii să sprijine și să înțeleagă importanța învățământului profesional, pentru că numai așa vom reuși să avem parte de acei profesioniști de care este atât de mare nevoie!”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Cele două ateliere de practică ale Colegiului Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu vor fi reabilitate și dotate pe parcursul acestui an sub îndrumarea lui Gabriel Onofrei, președintele Fondator al Federației Române de Drift și trainer în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, cu o experiență de peste 20 de ani în automobile, racing și tuning. Astfel, elevii vor avea acces la un mediu de practică profesionist, modern și sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *