KFC sprijina extinderea comunitatii „ profesorilor altfel”

KFC investește în “profesorii altfel” formați de CEAE să predea științele exacte prin metode inductive. “Profesorii altfel” sunt cei care încurajează curiozitatea naturală a copiilor față de lumea înconjurătoare, stimulându-le prin tot ceea ce fac dorința de a descoperi, de a înțelege, de a gândi și capacitatea de a pune sub semnul întrebării ceea ce văd în jurul lor.

Una dintre cele mai eficiente metode de a le păstra vie curiozitatea elevilor și de a-i ajuta să înțeleagă mai bine fenomenele studiate la științele naturii este metoda investigației. Un  elev învață prin investigație atunci când se află în fața unei probleme, când studiază cu atenție  datele și relațiile cauzale,  reușind să găsească cea mai bună soluție. În tot acest timp, profesorul devine facilitator al cunoașterii și, în acelasi timp, un partener al elevilor în procesul de învățare. Acest mod de lucru conduce la o înțelegere mai profundă a fenomenelor pe care le studiază (are loc o învățare de profunzime), fiind folosit și în procesele de raționare din viața de zi cu zi.

”Modernizarea metodelor de predare la clasă a științelor naturii este modul prin care noi, echipa CEAE, ne implicăm în mod activ în vederea scăderii analfabetismului științific în rândul elevilor din România. În acest moment, 38,6% din elevii de 15 ani sunt analfabeți științific, ceea ce înseamnă că nu înțeleg și nu pot explica științific fenomenele din jurul lor. Fără o intervenție strategică în acest sens, România riscă să genereze o criză a angajaților capabili să răspundă nevoilor economice, pe care nu o va mai putea gestiona. Pentru că odată ajunși acolo, nu vom mai putea avea o economie care să țină pasul cu progresul tehnologic din simplul motiv că vor exista tot mai puțini oameni care să poată gestiona aceste procese tehnologice”, a declarat Cristian Hatu, Președintele CEAE.

Cu sprijinul KFC, comunității de “profesori altfel” care, până în acest moment numără peste 1 700 de profesori, i se vor alătura alți 150 de profesori ce urmează să înceapă cursurile de formare organizate de CEAE. Astfel, în primul semestru al anului școlar 2017 – 2018, alți 7 500 de elevi vor fi beneficiarii noii metode de învățare a științelor la clasă.

“Suntem bucuroși să susținem această cauză. Sprijinim educația și iniţiativele de acest gen care duc România mai departe. De aceea, suntem încântați să susținem demersul partenerilor noștri de a ajunge la cât mai mulți profesori astfel încât elevii să beneficieze de noua metodă de predare, să revigorăm interesul pentru științe și capacitatea elevilor de a înțelege conceptele, nu de a le memora și, astfel, să le creștem încrederea și stima de sine. Cu siguranță această metodă va avea un impact pozitiv asupra elevilor și sunt convins că îi va atrage către aprofundare și, desigur, evoluție.” a declarat Mark Hilton, Franchise Business Consultant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *