Grupul ELKO : Rezultatele financiare consolidate auditate pentru 2016

Prin dezvoltarea cu succes a portofoliului şi prin strategia de vânzări, Grupul ELKO – distribuitor de produse şi soluţii IT – a înregistrat creştere în regiunea în care activează, cu o majorare a cifrei de afaceri de 15.5% şi profit auditat de 8.5 milioane USD (7.7 milioane EUR).

Date importante din raportul cu rezultatele financiare consolidate auditate pentru anul 2016:

  • Cifră de afaceri 1 460 milioane USD (1 319 milioane EUR);
  • Profit brut8%;
  • Profit brut 55 milioane USD (50 milioane EUR);
  • Profit net5 milioane USD (7.7 milioane EUR).

Extinderea portofoliului de produse cu 50 de producători noi

Un portofoliu bine echilibrat, care îndeplineşte cerinţele clienţilor, este unul dintre principalele obiective ale Grupului ELKO, cu scopul dezvoltării de parteneriate durabile şi susţinerii dezvoltării de noi servicii de business. Pe parcursul anului trecut, Grupul ELKO a adăugat în portofoliu circa 50 de furnizori noi. Printre aceştia, se numără mărci de renume precum LeEco, Xiaomi, ZTE, Meizu, Alcatel în segmentul în continuă creştere al smartphone-urilor şi Bosch Security şi Mikrotik în segmentul soluţiilor IT. Totodată, au fost extinse
parteneriatele existente: de exemplu, Grupul ELKO a obţinut drepturi pentru distribuţia de laptopuri Lenovo şi pentru distribuţia electronică de software Microsoft (ESD) în Rusia.
“Deşi ne implicăm încă cel mai mult în distribuţia de produse IT, acordăm tot mai mare importanţă distribuţiei de soluţii IT şi dezvoltării de noi linii de business. Este clar că tehnologii noi precum conceptul de Internet of Things (IoT) sau de casă inteligentă deschid noi oportunităţi de afaceri pentru noi, ca distribuitori. Acest lucru este reflectat şi de rezultatele activităţii noastre: divizia de soluţii IT creşte rapid, atât ca cifră de afaceri, cât şi din punct de vedere al cotei de piaţă”, spune Directorul ELKO Group, Svens Dinsdorfs.Interes pentru achiziţionarea altor companii

Grupul ELKO desfăşoară la ora actuală activităţi în 24 de ţări din Europa şi Asia Centrală, având filiale în 10 ţări – Letonia, Lituania, Estonia, Rusia, Ucraina, Kazahstan, România, Slovenia, Slovacia şi Republica Cehă.

În timp ce dezvoltarea organică rămâne calea preferată de creştere, industria se consolidează prin integrare atât pe orizontală, cât şi pe verticală. Grupul ELKO analizează activ oportunităţi de achiziţii.

“În condiţiile unei pieţe dinamice, fuziunea sau achiziţionarea altor companii reprezintă soluţia pentru îmbunătăţirea competitivităţii, pentru implementarea rapidă a inovaţiilor, pentru pătrunderea pe noi pieţe şi pentru extinderea geografică. Pe parcursul anului trecut, am luat în considerare peste 10 potenţiale achiziţii. În prezent, sunt analizate trei-patru companii europene”, spune Svens Dinsdorfs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.