Ursus Breweries a lansat un nou Raport de Sustenabilitate

Ursus - Raport de SustenabilitateUrsus Breweries a lansat al cincilea Raport de Sustenabilitate al companiei, prin care prezinta performanta sa non-financiara. Raportul urmareste patru teme principale, relevante atat angajatilor, cat si partenerilor companiei: Berea – Afacerea Noastra, Elementul de mediu, Responsabilitate si Elementul Uman, ramanand, astfel, fideli activitatii companiei: BERE.

Raportul reflecta activitatea de business a companiei in Romania si acopera amprenta economica, sociala si de mediu, dar si abordarea de sustenabilitate si activitatile intreprinse in parcursul anului financiar 2015-2016:

 • 63% din totalul cheltuielilor au reprezentat achizitii de produse si servicii de pe piata locala;
 • Investitii de aproximativ 7 milioane de euro in retehnologizarea fabricilor locale;
 • 46,65% din functiile de management sunt ocupate de femei;
 • 97,5% rata de reciclare a deseurilor organice;
 • Zero decese din accidente de munca (companie si subcontractori);
 • 36.160 ore de formare profesionala.

Igor Tikhonov, Presedinte al Ursus Breweries, subsidiara SABMiller plc. in RomaniaSustenabilitatea este un aspect fundamental al activitatii noastre, aplicarea unei conduite de business sustenabile fiind deja o normalitate in Ursus Breweries. Rezultatul acestei viziuni este cuprins in cel mai recent raport de dezvoltare durabila, care reprezinta o carte deschisa catre a intelege performanta non-financiara a companiei. Acesta este al cincilea raport de sustenabilitate pe care il publicam, asadar suntem transparenti, suntem deschisi catre dialog si suntem acum, cu ajutorul angajatilor, partenerilor, colaboratorilor si comunitatilor in care operam, deschizatori de drumuri in domeniul sustenabilitatii”, a declarat Igor Tikhonov, Presedinte Ursus Breweries.

Rezultatele companiei in aria dezvoltarii sustenabile au fost reflectate in recunoasterea primita public. Astfel, Ursus Breweries:

 • A fost recunoscuta drept cea de-a treia cea mai responsabila companie din Romania in 2015, urmarind performanta non-financiara a organizatiei;
 • A primit Certificatul de Excelenta in cadrul Forbes Green Awards pentru stabilirea unui program de lunga durata de reducere a resurselor si emisiilor de carbon;
 • A primit premiul 1 la CSR Awards Gala in 2015 si 2016 pentru campania sociala „9 luni cu 0 alcool”;
 • A primit Silver Award for Excellence, in cadrul PR Award 2016, la categoria „Comunicare publica” pentru campania „9 luni cu 9 alcool”.

De asemenea, in termeni de raportare non-financiara, precedentul raport de dezvoltare durabila al companiei, validat de catre GRI G4, a fost premiat ca:

 • Cel mai bun raport din Romania – Deloitte, Green Frog 2015;
 • Distinctie la nivel european – Deloitte Green Frog 2015;
 • Cel mai bun raport anual – PR Award 2015.

Robert Uzuna, Corporate Affairs Director Ursus BreweriesRaportul de dezvoltare durabila al Ursus Breweries este incununarea unui demers anual, buna noastra practica voluntara, precum si o dovada a respectului nostru pentru angajatii si partenerii nostri. De asemenea, este rezultatul eforturilor si perseverentei unei echipe dedicate acestei directii de dezvoltare. Nu este mult sa spunem ca fiecare angajat Ursus Breweries si-a adus contributia in aria sa de expertiza pentru a intari infrastructura de sustenabilitate a companiei”, a declarat Robert Uzuna, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Raportul de sustenabilitate 2015/2016 al Ursus Breweries poate fi consultat AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published.