E.ON Energy Globe Award Romania – la a doua editie

E.ON Energy Globe Award 2017Pe 1 mai se va da startul celei de-a doua editii a competitiei E.ON Energy Globe Award Romania,  in care pot fi inscrise proiecte inovatoare in domeniul eficientei energetice si protejarii mediului. Inscrierile se fac pe site-ul www.energyglobe.ro,  pana pe 31 mai. Competitia este deschisa pentru orice persoana fizica sau juridica din Romania, precum comune, municipalitati, societati comerciale, institutii stiintifice si de cercetare, organizatii de stat, organizatii neguvernamentale, scoli sau universitati.

In functie de tema si adresabilitate, proiectele inscrise vor fi grupate in cinci categorii: Companii, Municipalitati, Do it yourself, Tineret si Idei. Daca in primele patru categorii sunt eligibile proiectele aflate in diverse faze de realizare, in cea de-a cincea categorie vor fi incluse doar acele initiative sau idei inca neimplementate.

Proiectele castigatoare la fiecare categorie in parte vor fi recompensate cu premii valoroase, vor fi promovate si se vor bucura de un larg interes din partea opiniei publice. Selectarea si evaluarea acestora se va realiza de catre un juriu independent format din specialisti de renume, iar decernarea premiilor va avea loc in cadrul unei Gale organizate in luna octombrie la Bucuresti. Marele castigator se va califica la etapa internationala a Energy Globe Award.

Partenerii institutionali ai editiei din acest an a E.ON Energy Globe Award Romania sunt Universitatea Politehnica din Bucuresti – Facultatea de Energetica, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. De asemenea, proiectul este sustinut de Ministerul Energiei si Ministerul Mediului.

Energy Globe Award (EGA), cea mai importanta competitie la nivel international din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inconjurator, cu o traditie de aproape doua decenii, este organizata in Romania de catre compania E.ON incepand din anul 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.