Petrom finanteaza cu 200.000 de euro proiecte de educatie si mediu

Idei din Tara lui Andrei - editie 2017OMV Petrom a dat startul unei noi editii a competitiei “Idei din Tara lui Andrei”. Se vor finanta  proiecte ce vizeaza dezvoltarea invatamantului profesional si protectia mediului, folosind tehnologii inovatoare si componente de digitalizare. Inscrierile se realizeaza pana pe 24 mai, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, iar proiectele castigatoare pot primi finantari de pana la 20.000 euro fiecare.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public si jurizate de reprezentanti ai mai multor organizatii nonguvernamentale, reprezentanti ai OMV Petrom, jurnalisti si experti din domeniul educatiei profesionale si mediului. Castigatorii vor fi anuntati pe 5 iulie.

Mona_Nicolici_PetromDe 10 ani ne implicam in proiecte de responsabilitate sociala.  Sustinem romanii cu initiativa prin programul „Idei din Tara lui Andrei”. Suntem martori ca o idee buna poate schimba o comunitate, un oras, o tara intreaga. Continuam in acest an cu cele doua teme: educatia profesionala si mediul inconjurator. Asteptam proiecte indraznete si de impact care sa integreze cat mai mult noile tehnologii in rezolvarea problemelor identificate”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Pe componenta Educatie profesionala se vor finanta proiecte care contribuie la dezvoltarea educatiei profesionale si tehnologice din Romania, proiecte care imbunatatesc actul educational, imbogatesc baza materiala si incurajeaza dezvoltarea competentelor transversale si profesionale ale elevilor si profesorilor din invatamantul profesional si tehnologic, public.

In sectiunea Mediu  se pot inscrie proiecte care incurajeaza si promoveaza folosirea eficienta si responsabila a resurselor naturale care inoveaza pentru protectia mediului, care contribuie la imbunatatirea calitatii aerului si a apei, la reducerea poluarii, la cresterea eficientei energetice.

Proiectele care au o componenta de digitalizare sau inovatie cu ajutorul tehnologiei vor fi punctate suplimentar.

In primele 5 editii ale competitiei „Idei din Tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de aproximativ 700.000 de euro pentru 70 de proiecte desfasurate in 30 de judete din Romania, precum Bihor, Dolj, Buzau, Gorj, Hunedoara, Valcea, Mures, Maramures, Botosani etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *