MOL Romania finanteaza 50 de proiecte de mediu

mol romaniaMOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat vor sprijini financiar implementarea a 50 de proiecte de mediu, in cadrul editiei a 12-a a programului Spatii Verzi.  Suma alocata pentru finantare depaseste 650.000 de lei. Juriul programului a selectat 27 de proiecte care urmeaza sa primeasca finantare in cadrul componentei Spatii Verzi Urbane. Activitatile incluse in aceasta componenta se vor desfasura in 17 judete si vor include  actiuni de reamenajare a unor curti de scoli, gradinite, parcuri publice sau curti ale centrelor de copii. Aceste proiecte presupun plantarea a peste 3.074 de arbori si arbusti si in jur de 5.000 flori pe o suprafata de 23.629 mp de spatiu urban, echivalentul a circa 4 terenuri de fotbal. Spatiile astfel transformate vor deveni locuri ideale pentru desfasurarea unor activitati de educatie ecologica, scopul fiind ca elevii sa inteleaga importanta protejarii mediului.

camelia-ene-ceo-country-chairman-al-mol-romaniaProgramul Spatii Verzi, care este cea mai veche platforma de CSR a MOL Romania, isi continua povestea de succes si in 2017 prin sprijinirea unor proiecte care vor contribui nu numai la insanatosirea si infrumusetarea unor spatii urbane, ci si la educarea tinerei generatii. Acest din urma aspect mi se pare esential pentru ca a dobandi de la o varsta frageda date si informatii despre importanta mediului inconjurator, reprezinta o garantie a unui viitor sanatos”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL Romania.

In cadrul celei de-a doua componente a Programului Spatii Verzi, Arii Naturale Protejate, alte 23 de proiecte vor primi finantare din partea MOL Romania. Ca si in editiile precedente ale programului, si in acest an activitatile finantate vor include organizarea unor tabere Junior Ranger, amenajarea de poteci tematice, organizarea de evenimente precum „Ziua Rezervatiei”, „Ziua Biodiversitatii”, expozitii si activitati extrascolare de educatie ecologica. Proiectele din componenta Arii Naturale Protejate se vor derula in 17 judete din tara.

Incepand din anul 2006, cand a fost lansata prima editie a programului Spatii Verzi, MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au alocat peste 5 milioane de lei pentru finantarea a 472 de proiecte de mediu, care au presupus, printre altele, plantarea a 71.966 de arbusti si pomi si a 69.006 de flori in spatii urbane, organizarea a 677 de activitati extrascolare de educatie ecologica precum si a 89 de tabere Junior Ranger. De asemenea, au fost infiintate si amenajate 86 noi poteci tematice in ariile naturale protejate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *