Ateliere Fara Frontiere a lansat o noua editie a programului Educlick

Banner Educlick 1_2017Ateliere Fara Frontiere a lansat o noua editie a programului sau de solidaritate digitala, Educlick 1/2017. Pana pe 30 aprilie institutiile de invatamant si ONG-urile din Romania sunt invitate sa aplice pe www.educlick.ro cu proiectele lor prin care folosesc echipamentele IT in sprijinul accesului egal la educatie si reducerii decalajul digital si educational din Romania. In luna mai 2017 cele mai bine notate proiecte vor fi selectate de un juriu independent si vor primi 500 de calculatoare plug-and-play cu software si garantie. Romania este a doua cea mai saraca tara din UE, unde inegalitatea ridicata a veniturilor persista iar decalajul educational intre zonele urbane si rurale devine tot mai mare. Dupa cum coalitia europeana „Digital Skills and Jobs“ subliniaza, competentele digitale vor fi in curand obligatorii pentru aproape toate locurile de munca in timp ce analfabetismul digital a devenit deja un dezavantaj determinant.

Cum va puteti implica :

  • pentru persoane fizice: donati incepand de la 40 de RON, printr-o campanie de crowdfunding pe platforma GlobalGiving (in limba engleza)
  •  pentru companii: puteti co-finanta cu o sponsorizare dotarea cu calculatoare a unuia sau mai multor proiecte de educatie si incluziune inscrise in Educlick 1/2017. Veti gasi detaliile pe website-ul Ateliere Fara Frontiere.

Ateliere Fara Frontiere a reconditionat si donat catre 2.000 de scoli si ONG-uri din toata tara peste 10.000 de calculatoare complete de care au beneficiat peste 300.000 de copii si tineri defavorizati.Prin reutilizarea acestor calculatoare s-au evitat 1.440 tone de emisii de CO2, echivalentul a 73.156.500 de copaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.