Clienții cu salariul la ING au comisioane zero la retrageri din ATM oriunde în lume

Începând cu 5 iulie 2017, clienții ING România care au salariul sau un alt venit recurent de minim 700 de lei și care efectuează minim o plată sau un transfer bancar pe lună prin ING Card Complet vor beneficia de comisioane zero pentru operațiuni de retragere de la ATM oriunde în lume, pentru plăți și încasări sau pentru servicii de administrarea a contului, cardului și serviciului de internet banking. Comisionul zero este deja disponibil pentru cei care își deschid ING Card Complet după 3 aprilie 2017, card pe care urmează să încaseze salariul sau un venit recurent.

Din 5 iulie, se vor modifica și comisioanele pentru clienții care nu au salariul la ING astfel:

• 7 lei/lună pentru administrarea ING Card Complet, comparativ cu comisionul anterior de 5 lei

• 3 lei/tranzacție pentru retrageri de la bancomatele ING sau ale oricărei alte bănci din România, comparativ cu un comision de 1,5 lei la retragerile din ATM-urile ING și 5 lei la ATM-urile altor bănci. Majorarea comisionului de retragere pentru clienții ING, de la ATM-urile ING, a fost influențată de costul numerarului pe piața locală și de costul de administrare a ATM-urilor.

• Comision unic de 4 euro/tranzacție la retrageri de la un ATM din străinătate, comparativ cu formula de calcul 1% + 10 lei la retragerea din ATM internațional cu cardul de lei sau 1% + 2,5 euro la retrageri din ATM international cu cardul de euro.

„Clienții care își primesc veniturile într-un cont ING sunt partenerii noștri de fiecare zi, pe care ne bazăm și care se bazează pe noi. În consecință, ne-am dorit să îi putem răsplăti și noi cu comisioane zero pentru operațiuni cotidiene. Operațiunile bancare ar trebui să fie cât mai simple și accesibile, iar asta implică atât costuri reduse de întreținere sau operațiuni, cât și disponibilitate oriunde s-am afla în lume”, a declarat Ștefan Radu, Director de Strategie și Produse Retail, ING România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *