ATOS si Siemens ofera solutii de securitate cibernetica pentru furnizorii de petrol si energie din SUA

Atos si Siemens anunță semnarea parteneriatului „Memorandum of Understanding” (MoU), în urma căruia își vor uni portofoliile de servicii pentru a-și ajuta clienții din industriile petrolului și gazelor să stabilească o primă linie de apărare împotriva atacurilor cibernetice.

Parteneriatul dintre Atos și Siemens face parte dintr-un acord global în jurul securității cibernetice, inclusiv a eforturilor de cercetare și dezvoltare comune, care vizează tehnologia informației (IT) și de securitate a tehnologiei operaționale (OT) pentru orice piață.

Datorită capacităților sale unice în domeniul IT, printre care gestionarea identității de acces, analiza de securitate în timp real și criptografia de ultimă generație, Atos, împreună cu Siemens, care pune la dispoziție un know-how profund și soluții pentru tehnologii operațioanale cibernetice, inclusiv un program de proiectare de securitate, managementul ciclului de viață al securității, monitorizarea securității fabricilor și reacție la incidente, formează cel mai bun partener pentru companii care își doresc o abordare integrată asupra protecției, detectării și corectării rapide și eficiente a amenințărilor virtuale.

Un studiu recent realizat de către Institutul Independent Ponemon arată că aproape 70% dintre managerii de cibernetică din cadrul companiilor americane de petrol și gaz au afirmat faptul că operațiunile lor au conținut cel puțin un compromis anul trecut, ceea ce a generat pierderea de informații confidențiale sau întreruperea operațiunilor tehnologice. Acest lucru subliniază necesitatea industriei petroliere și cea a gazului pentru a crește soluțiile de apărare virtuală.

„Suntem încântați de extinderea acestui parteneriat și de faptul că acum ne putem adresa unor companii cheie din SUA, acestea realizând din ce în ce mai mult amploarea provocărilor securității cibernetice în contextul deplasării într-un ecosistem digitalizat și conectat. Cu suita noastră de soluții și abordări inovatoare pentru analiza de securitate și capacități mai dezvoltate de detectare și răspuns, clienții vor putea vedea rezultate concrete prin reducerea costurilor și a riscurilor, dar și prin creșterea performanței și sporirea flexibilității”, a declarat Michel-Alain Proch, Group Senior Executive Vice President și CEO Atos America de Nord.

„Pe măsură ce industria de energie beneficiază de soluții și tehnologii digitale, se formează nevoia de a te proteja împotriva amenințărilor cibernetice. Această nouă colaborare face parte dintr-un efort mai amplu de a livra servicii de securitate cibernetică către sectorul de energie din SUA. Prin fuziunea operațiunilor tehnologice cu capacitățile IT, putem întări apărarea clienților noștri împotriva atacurilor costisitoare și perturbatoare”, a afimat și Judy Marks, CEO Siemens SUA.

Alianța Atos-Siemens a fost fondată în 2011 și reprezintă una dintre cele mai importante relații strategice formate între o companie globală de inginerie și un furnizor mondial de soluții IT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *