Reconstruction Capital: Top Factoring este achiziționată de către Intrum Justitia

Reconstruction Capital II Limited, fondul de investiții care deține Top Factoring, una dintre principalele companii de recuperare creanțe din România si Catalin Neagu, fondator si CEO al Top Factoring,, au semnat un acord de vanzare a acțiunilor companiei către Intrum Justitia AB, una dintre cele mai mari companii de servicii de management al creditelor, listată la bursa NASDAQ Stockholm. Tranzactia presupune cedarea a 100% dintre acțiunile Top Factoring și a portofoliului de credite neperformante deținute de Glasro, o subsidiară a RC2, și este evaluată la 25 de milioane de euro, ceea ce corespunde unei valori nete, dupa deducerea datoriilor, de aproximativ 14 milioane de euro. Finalizarea tranzactiei este conditionata de aprobarea autorităților de reglementare.

”În mai puțin de un an, RC2 reușește un al doilea exit de succes, după vânzarea Albalact. Una dintre cele mai bune investiții ale fondului -Top Factoring – se vinde acum către Intrum Justitia, companie europeana lider în segmentul său, care intră astfel pe piața din România și va asigura un nou stadiu de dezvoltare. RC2 va ramâne prezent pe piața românească a serviciilor financiare, prin investiția sa în Telecredit”, declară Ion Florescu, acționar majoritar al fondului de investiții.

Grupul Top Factoring, format din Top Factoring SRL și portofoliul de credite neperformante administrat de către Glasro, a înregistrat în 2016 un profit net de 4,47 milioane euro. Concomitent cu vanzarea Top Factoring catre Intrum, RC2 a semnat un acord de achizitionare a 74,5% din acțiunile Telecredit IFN SA, o instituție financiară non-bancară deținută în majoritate de Cătălin Neagu. Valoarea acestei achiziții este de 2,67 milioane euro. De asemenea, Glasro și-a luat angajamentul de a face o infuzie de capital în Telecredit de 0,15 milioane de euro, astfel ajungând să dețină 80% din acțiunile companiei. Telecredit, o institutie financiara nebancara activa pe piata creditelor de consum pe termen scurt, a fost fondata de catre Catalin Neagu in 2014. La finalul anului 2016, Telecredit avea active neauditate de 0,75 milioane euro și a raportat venituri de 1,13 milioane de euro, profit înainte de impozitare de 0,35 milioane euro și credite nete de 0,53 milioane euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *