Moody’s acordă grupului MOL un rating recomandat pentru investiţii, cu perspectivă stabilă

Moody’s Investors Service a acordat grupului MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company un rating Baa3, recomandat pentru investiţii pe termen lung, cu perspectivă stabilă. Moody’s a acordat ratingul recomandat pentru investiţii şi perspectiva stabilă pentru a reflecta lichiditatea puternică şi profilul financiar al MOL.

Analiștii consideră că este de aşteptat ca grupul să genereze flux de numerar liber pozitiv prin prezenţa puternică în regiunea Europei Centrale şi de Est în segmentele rafinare şi distribuţie de produse petroliere, cu două active de rafinare de înaltă calitate şi cu unul dintre cele mai înalte nivele de complexitate dintre rafinăriile europene. În plus, a fost luat în calcul profilul de afaceri integrat pe segmentele downstream şi upstream, care şi-a dovedit rezistenţa într-un mediu marcat de un preţ scăzut al petrolului, şi integrarea segmentelor retail şi petrochimie, care servesc ca importante canale de vânzare a produselor rafinate. În ultimele 12 luni, mai mulţi factori externi au confirmat performanţa şi poziţia finaciară solidă a MOL, în pofida climatului extern provocator

József Simola, director financiar (CFO) al Grupului MOL a declarat: “Suntem foarte mulţumiţi de ratingul recomandat pentru investiţii acordat de Moody’s, care confirmă soliditatea modelului nostru de afaceri integrat şi profilul financiar puternic. În conformitate cu Strategia 2030 a Grupului MOL, vom continua să ne consolidăm punctele forte, combinând baza de active de înaltă calitate cu orientarea constantă spre creşterea eficienţei. În cele din urmă, scopul nostru este să ne poziţionăm ca lideri ai procesului de transformare industrială din Europa Centrală şi de Est, menţinând totodată robusteţea financiară a grupului şi lichiditatea puternică.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *