CA Technologies achiziționează Veracode

CA Technologies (NASDAQ: CA) anunță preluarea companiei americane Veracode, specializată în securitatatea aplicaţiilor. În urma tranzacției, care se ridică la 600 mil. dolari, CA Technologies devine lider pe piața soluțiilor și serviciilor pentru securizarea dezvoltării aplicațiilor software și a operațiunilor IT.

PHOTO: https://www.ca.com

Fondată în 2006, Veracode are peste 500 de angajați la nivel global și birouri în Statele Unite ale Americii – Burlington, respectiv Massachusetts şi în Marea Britanie, Londra, poziționându-se ca lider în testarea securității aplicațiilor, conform raportului Gartner Magic Quadrant*. Potrivit reprezentanţilor CA Technologies, unirea portofoliului său de soluții cu cel al Veracode va întări poziția de lider a CA Technologies pe piața de dezvoltare software și operațiuni IT securizate, prin automatizarea și scalarea testării securității aplicațiilor (AST).

Aceste procese sunt necesare pentru dezvoltarea și implementarea mai rapidă a aplicațiilor simultan cu reducerea ratei de erori software. În urma achiziției, CA Technologies fuzionează divizia proprie de Securitate cu portofoliul amplu din zona de dezvoltare software (DevOps) și crește business-ul de „software as a service”(Saas). Mai mult, Veracode extinde portfoliul de clienți ai CA, oferind servicii de specialitate companiilor mijlocii, în timp ce CA va putea livra soluțiile Veracode către marile companii. De asemenea, fuziunea cu Veracode va avea un impact semnificativ și la nivel de business. Astfel, profitul total al CA Technologiei pentru anul fiscal 2018 este așteptat să se situeaze între 4,06 – 4,14 miliarde de euro. De asemenea, întregul procesul de achiziție este anticipat să fie finalizat în primul trimestru al anului fiscal 2018. Decizia achiziției vine în contextul transformării digitale, un proces amplu, la care apelează din ce în ce mai multe companii și care necesită o abordare integrată și activă asupra securității. Cu soluțiile oferite de Veracode, riscul vulnerabilității în cadrul proceselor de dezvoltare a aplicațiilor este atenuat și timpul acordat indentificării și soluționării problemelor din procesul de producție este redus, atunci când testele de securitate sunt aplicate cât mai devreme în procesul de producție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.