Afacerile Paravion, aproape 78 milioane euro în 2016

Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, activă și pe piața din Turcia cu portalul de turism Bavul.com, a raportat afaceri totale de aproximativ 78 milioane de euro în 2016. Operațiunile din România au crescut cu 20% faţă de anul precedent, ajungând la circa 55 milioane de euro, iar cele din Turcia s-au ridicat la 23 milioane de euro. Raportat la rezultatele înregistrate în România, biletele de avion au reprezentat cel mai bine vândut produs din portofoliul Paravion, generând 84% din business-ul companiei. Topul este completat de city break-uri, vacanțe și hoteluri, urmate de segmentele serviciilor adiţionale, precum asigurările de călătorie, care au fost la mare căutare în rândul turiștilor.

„În 2016, tranzacțiile finalizate de pe dispozitivele mobile au înregistrat o creștere de 400% comparativ cu anul precedent, o evoluție foarte frumoasă, la care ne așteptam, având în vedere investițiile realizate pe acest segment și faptul că online-ul continuă să-și păstreze dinamica cu care ne-a obișnuit. Suntem în perioada în care mobilitatea începe să traseze trendurile în materie de turism digital”, declară Remus Vişan, Director General al Paravion.

De asemenea, numărul tranzacţiilor de căutare generate de clienţii Paravion în 2016 a atins pragul de 175 de milioane de căutari, în creștere cu circa 40% față de anul precedent.

„Capitala Olandei s-a remarcat drept cea mai populară destinație în rândul românilor în 2016, datorită ofertelor avantajoase pentru biletele de avion disponibile pentru această destinație în portofoliul Paravion, dar și ca urmare a renumelui câștigat de Amsterdam ca fiind unul dintre orașele în care odată ajuns, îți dorești să rămâi pe termen nedeterminat. În topul destinațiilor către care au zburat românii anul trecut au intrat și Istanbul, Munchen, Paris și Frankfurt”, afirmă Remus Vișan, Director General al Paravion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *