Uniunea Europeană: Creșterea competitivității este cheia creșterii economice

“Consolidarea spiritului antreprenorial și a competitivității este cheia pentru creștere economică, crearea de locuri de muncă și sisteme sociale durabile” a fost mesajul transmis de către reprezentanții Uniunii Europeane a Artizanatului și IMM-urilor (UEAPME) reprezentanților instituțiilor Uniunii Europene cu ocazia aniversării a 60 de ani de la semnarea tratatului de a Roma. În cadrul întâlnirii, președintele UEAPME, Rabmer-Koller a amintit faptul că IMM-urile au beneficiat de 60 de ani de integrare europeană, de cea mai lungă perioadă de pace, de cea mai mare piață internă ca motor pentru o creștere economică și de moneda Euro, a doua cea mai mare monedă globală.

Cu toate acestea, Europa trebuie să îmbunătățească competitivitatea și mediul de afaceri pentru cele 23 de milioane de IMM-uri care se confruntă cu provocări severe ca incertitudini politice internaționale, presiuni din migrație, probleme de securitate și tensiuni sociale ce duc la o creștere în populism și pun realizările din trecut în sub semnul întrebării. În plus, președinta a menționat că UE trebuie să identifice instrumente mai bune pentru a reduce dezechilibrele și pentru a asigura o concurență loială.

„Cu toate acestea, discuția despre viitorul Uniunii Europene nu ar trebui să fie lăsat șefilor statelor sau guvernelor. Societatea civilă europeană și partenerii sociali europeni trebuie să își asume această responsabilitate și să dezvolte propriile idei și viziuni pentru viitorul IMM-urilor. Astfel, UEAPME va continua să dezvolte idei pentru viitoarele politici destinate IMM-uri și pentru o concurență loială pe piețele interne și externe“, a precizat Ulrike Rabmer-Koller, președinte UEAPME.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *