Logicom lansează platforma Cloud Marketplace

Logicom, unul dintre principalii distribuitori de soluții și servicii IT, devenit recent Microsoft Cloud Solution Provider, anunță lansarea platformei Cloud Marketplace în România. Aceasta va opera cu susținerea Microsoft, partener strategic al distribuitorului, ca parte a eforturilor comune ale celor două companii pentru dezvoltarea pieței locale dedicate serviciilor cloud. În prezent, mixul de produse din portofoliul Logicom se bazează preponderent pe soluțiile de infrastructură de la producătorii pe care îi reprezintă în mod tradițional – Cisco, Citrix, NetApp, APC și Bitdefender.

“Logicom Cloud Marketplace facilitează partenerilor noștri adopția de noi modele de business, pentru valorificarea oportunităților bazate pe servicii de cloud. Prin intermediul platformei, integratorii și resellerii de servicii IT pot combina, vinde și gestiona, în mod centralizat și automatizat, o varietate de servicii. Obiectivul nostru este să ne susținem partenerii în a descoperi oportunități noi de creștere și a îmbunătăți experiența de cumpărare a clienților. Astfel, prin oferirea accesului la un catalog variat și la suport localizat, ne propunem să dezvoltăm cu ei o relație pe termen lung”, a declarat Ciprian Pîrv, General Manager Logicom România.

Compania anticipează însă, pentru acest, an o creștere importantă în zona soluțiilor de Securitate Cibernetică și a serviciilor de cloud. Astfel, serviciile livrate din platforma Logicom Cloud Marketplace, unde un loc principal este ocupat de soluțiile Microsoft în sistem Cloud Service Provider (CSP), ar urma să genereze 10% din cifra de afaceri a companiei pe relația cu Microsoft în 2017. Programul Microsoft Cloud Solution Provider oferă oportunitatea partenerilor Logicom de a pune la dispoziția clienților lor acces la serviciile Microsoft în cloud (spre exemplu Office 365, Dynamics 365 și Azure) pe baza de abonament și în funcție de consum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *