“Leii BVB”: Un investitor din București și unul din Târgu Mureș sunt primii câștigători

Cei doi câștigători ai competiției “Leii BVB” organizată de Bursa de Valori București (BVB) cu scopul de a stimula și răsplăti investitorii individuali activi pe bursă sunt Costin Somănescu din București și Angela Sîrbu din Târgu Mureș.

„Felicitări celor doi câștigători. După succesul înregistrat de câștigătorul concursului Condus de randament, unde a obținut un randament de 30%, ne așteptăm ca tot mai mulți investitori să înceapă să tranzacționeze și să-și înregistreze tranzacțiile în următoarele etape ale Leii BVB. Această competiție se adresează tuturor investitorilor activi la Bursa de Valori București și urmează sloganul nostru că <<Bursa e pentru oameni>>,” a spus Lucian Anghel, președintele BVB.

Competiția „Leii BVB” va avea loc în perioada februarie-decembrie 2017, timp în care vor avea loc extrageri lunare în urma cărora vor fi premiați cei mai activi investitori individuali de la Bursa de Valori București.

Astfel, investitorii care au realizat cel puțin o tranzacție pe lună vor putea participa la extragerile lunare în care pot câștiga drept premiu un city break într-un oraș faimos din Europa sau, în unele luni, chiar în destinații exotice precum Dubai sau Kenya.

Aproape 3.000 de tranzacții cu o valoare totală de 19 milioane de lei au fost înregistrate numai luna trecută. Cea mai mică tranzacție a fost de un leu, iar cea mai mare de câteva zeci de mii de lei. Pe 6 martie, au fost extrase în mod aleatoriu 150 de tranzacții, iar câștigătorii au fost selectați din acest eșantion în funcție de valoarea tranzacțiilor înregistrate.

Costin Somănescu, 48 de ani, a câștigat un city break în valoare de 1.000 de euro pentru două persoane la alegere dintr-unul din orașele Munchen, Amsterdam sau Istanbul. Premiul este oferite de Paravion.

Tranzacția câștigătoare a fost efectuată cu titlurile Romcarbon (ROCE) prin intermediul Intercapital Invest. Costin Somănescu este investitor pe piața românească de capital încă de la redeschiderea Bursei de Valori București. Ca sfat pentru cei care sunt interesați să devină investitori pe piața de capital, el spune că oamenii ar trebui să investească exact atât cât și-ar permite să piardă.

Angela Sîrbu, 58 de ani, a câștigat un smartwatch Fitbit Blaze Gold Series oferit de iStyle Retail , cel mai mare lanț de magazine Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est.

Ea a tranzacționat acțiuni Transelectrica (TEL) prin intermediul Estinvest. Angela Sîrbu este chimist de laborator și a început să investească în acțiuni în februarie 2014, urmând exemplul soțului ei care tranzacționa de mai mult timp acțiuni la bursă.

Următoarele extrageri ale competiției pentru tranzacțiile înregistrate în martie vor avea loc pe 5 aprilie. Tranzacțiile realizate în această lună pot fi înregistrate până pe 31 martie pe site-ul www.leiibvb.ro.

Premiile aferente lunii martie vor include pentru primul loc un city break în valoare de 1.000 de euro pentru două persoane în Dubai, Catania (Sicilia) sau Valencia, în timp ce ocupantul locului secund va fi premiat cu un smartwathc Fitbit Blaze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *