Elevii militari de la Breaza participă la BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone

O echipă formata din 15 elevi ai Colegiului Mililitar Naţional “Dimitrie Cantemir” din Breaza au răspuns provocării de a participa la BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, competiţia naţională de robotică.

La concurs participă echipe din 53 de licee din România, iar câştigătorii vor participa la Global Robotics Championship în Statele Unite ale Americii, la St. Louis, în luna aprilie.

Cei mai tineri militari ai Armatei României sunt creativi şi pasionaţi. Lucrează în echipă având un scop bine stabilit: realizarea unui robot programabil  şi comandat de la distanţă.

Este vorba despre o competiţie ce le testează limitele gândirii, o competiţie în care trebuie îmbinate la cel mai înalt nivel abilităţile fiecăruia din echipă, de la design, la programare şi la proiectare.

Competiţia se desfăşoară sub formă de turneu între echipe formate din câte doi roboţi. Echipele se realizează pe bază de alianţe. Acestea  sunt  formate  din 10-12 persoane cu roluri foarte bine stabilite: 4 proiectanţi constructori, 3 programatori, 2 în domeniul marketing-ului, 1 specialist foto-video, 1 cronicar şi 1 specialist în identificarea alianţelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *