Vacanța de Paște: Numărul city break-urilor a crescut cu 15%

Ponderea românilor care petrec sărbătorile pascale în afara granițelor crește de la an la an, turiștii profitând de ofertele avantajoase pentru city break-uri în Praga, Roma sau Lisabona. Numărul minivacanțelor de Paște vândute de Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, a crescut cu 15% în acest an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Conform reprezentanților Paravion, cele mai cumpărate destinații pentru minivacanța de Paște din acest an sunt Praga, Roma și Lisabona, urmate în top de către Milano și Atena. Bugetul mediu alocat de români pentru aceste destinații europene este de aproximativ 280 de euro, similar cu cel de anul trecut. Românii care își doresc să petreacă Paștele în Praga au plătit circa 260 de euro de persoană pentru un pachet ce include biletele de avion dus-întors și două nopți de cazare la hotel de 3*, cu mic dejun inclus.

„Situată pe poziția a doua în topul preferințelor românilor pentru această minivacanță, capitala Italiei este și una dintre cele mai accesibile destinații pentru perioada sărbătorilor pascale. Astfel, turiștii care vor zbura în perioada aferentă către Roma au achitat 180 de euro de persoană, tarif ce include transportul cu avionul tur-retur și două nopți de cazare cu mic dejun inclus, la hotel de 3*”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

Cei care au ales să petreacă Paștele în Lisabona au bugetat 340 de euro de persoană pentru bilete de avion dus-întors și 2 nopți de cazare la hotel de 3 *, cu micul dejun inclus. Pentru aceleași facilități incluse, românii care au optat pentru destinații precum Milano sau Atena au plătit 210, respectiv 200 de euro de persoană. În topul celor mai accesibile destinații de vacanță, alături de Roma, se regăsesc și Budapesta sau Praga. Așadar, turiștii care au optat pentru un sejur prelungit în Budapesta au pus de-o parte 300 de euro de persoană pentru transportul cu autocarul și cinci nopți de cazare cu mic dejun inclus, la hotel de 3*, iar cei care au preferat Praga au plătit 330 de euro de persoană pentru trei nopți de cazare la hotel de 3* cu mic dejun inclus și bilete de avion dus-întors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *