Luxoft: Top 5 tendințe globale pe piața soluțiilor software în 2017

Transformarea industriilor și a modelelor de afaceri pe fondul accelerării inovației și consolidării tehnologiilor disruptive plasează industria de IT într-o nouă etapă de evoluție. O privire actualizată asupra acestui sector arată faptul că schimbarea este singura constantă unanim recunoscută și validată. În acest context, viitorul aparține companiilor care se bazează pe dezvoltarea unor modele de afaceri agile, adaptabile și sustenabile.

„Viitorul aparține companiilor conectate în permanenţă la transformările digitale. În momentul actual, consider esenţială capabilitatea organizaţiilor de a-şi retrasa strategia de afaceri ca răspuns la provocările tehnologice. În acest context, specialiștii noştri menţionează următoarele tendințe care vor marca piața serviciilor de IT în anul 2017”, a declarat Bogdan Pelinescu, Managing Director, Luxoft România.

Realitatea virtuală și realitatea augmentată se fac tot mai remarcate în diferite domenii de activitate. În zona Automotive, de exemplu, soluții precum Head Up Display pe tot parbrizul (HUD cu realitate augmentată) vor deveni tot mai prezente. În 2017, vom asista la consolidarea elementelor de realitate augmentată (AR) pentru a îmbunătăți gradul de interactivitate a computerului de bord și pentru a asista șoferii în diferite operațiuni. Soluțiile de realitate augmentată care indică obstacolele de pe drum sau care afișează trasee vor deveni tot mai răspândite.

Cloud computing-ul continuă dezvoltarea și în 2017, după ce anul trecut a fost subiectul investițiilor masive din partea companiilor. Scopul este ca software-ul să poată fi accesat de oriunde. Ca atare, cererea pentru soluțiile de tip cloud se va păstra ca parte a obiectivelor de optimizare a serviciilor software prin reducerea costurilor de implementare și întreţinere, printre altele. Cu toate acestea, pe măsură ce piaţa se va maturiza, se va simţi nevoia optimizării cheltuielilor de cloud computing, pe lângă necesitatea dezvoltării unor specialişti în arhitectură de cloud chiar în cadrul organizaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *