Dunlop a prezentat noua anvelopa Sport Maxx Race 2

Dunlop a prezentat la Geneva International Motor Show 2017 noua anvelopă Sport Maxx Race 2. Anvelopa Sport Maxx Race a fost dezvoltat împreună cu Porsche pentru a veni în întâmpinarea cerințelor solicitante ale noului 911 GT3. Cu prima generație a anvelopelor Sport Maxx Race montate pe modelul anterior GT3, Dunlop continuă să ofere anvelope specializate pentru vehiculele Porsche.

“Suntem încântați că am avut oportunitatea să lucrăm cu echipa din spatele bolidului Porsche 911 GT3. Aceasta ne-a dat posibilitatea să livrăm o anvelopă care transferă perfect potențialul mașinii în peformanță pe drum”, a spus Martijn De Jonge, Brand Director Consumer PBU EMEA.

Dunlop a demonstrat deja un nivel ridicat de performanță prin recordurile de pe pistă obținute ca echipare originală ale Porsche Motorsport pentru 911 GT3, Cayman GT4 și 911 GT3 RS.

“Dunlop a dezvoltat o anvelopă care are caracteristici excelente pentru cerințele noastre. Anvelopa Sport Maxx Race 2 livrează performanța necesară pe suprafețe uscate inclusiv în termeni de aderență și precizie a direcției,” a spus Jan Frank de la Porsche.

Cheia pentru a livra cei mai buni timpi pe pistă sunt aderența și precizia direcției. Optimizând forma circulară a anvelopei, Dunlop a putut face ca distribuția presiunii de-a lungul petei de contact să fie echilibrată, oferind pilotului un răspuns mai bun în timpul virajului și îmbunătățind precizia direcției.

Inspirată din structurile ranforsate care pot fi găsite în natură, anvelopa SportMaxx Race 2 prezintă punți între caneluri, care sporesc rigiditatea anvelopei. Acest design de tip structură ranforsată ușoară dă posibilitatea inginerilor să folosească mai puțin cauciuc, creând astfel o anvelopă mai acerbă și mai ușoară, în timp ce este menținută greutatea totală a anvelopei la minimum.

Nou dezvoltata anvelopă Sport Maxx Race 2 este făcută dintr-un compus unic de curse, un element crucial pentru a îmbunătăți performanța în timpul condusului. Aceasta îmbunătățește fricțiunea dintre anvelopă și drum, rezultând într-un nivel extrem al aderenței și stabilitatea performanței pe termen lung când sunt conduse mașini cu un nivel ridicat de performanță.

După teste intense realizate la Nordschleife în Germania și pe pista Porsche din Nardò, anvelopa Sport Maxx Race 2 a fost aprobată ca echipare originală pentru 911 GT3, o mașină de stradă de la Porsche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *