BVB a desemnat castigatorul primei editii a competitiei “Condus de randament”

Câștigătorul primei ediții a competitiei “Condus de randament”, organizat de Bursa de Valori Bucuresti  este Ionel Popescu, 37 de ani, din București, care în patru luni de tranzacționare a obținut un randament de 30,34%.

Am căutat mereu să cresc economiile familiei. Am considerat că investițiile la bursă mi se potrivesc. Am participat în acest concurs ca urmare a mesajului transmis de BVB și a întregii promovări (n.red. a competiției),” a spus la Gala de decernare a premiilor Ionel Popescu, care lucrează de peste 10 ani în domeniul managementului de proiect. „Am devenit investitor în anul 2013 și am participat la mai multe evenimente de educație financiară organizate de BVB și BCR (n.red. brokerul prin care acesta tranzacționează),” a adăugat câștigătorul.

Pentru acest concurs, el a studiat site-urile firmelor listate la bursă, rapoartele oficiale, a urmărit informațiile din media și din mediul fiscal, dar și inițiativele strategice de preluare sau retragere de pe o piață.

Am acceptat provocarea obținerii celui mai mare randament motivat de competiție. Am avut încredere în deciziile mele de investiții, chiar daca în primele 3 luni și o săptămâna de concurs nu am contat în clasament. Am făcut mai multe tranzacții generatoare de profit cumpărând chiar și atunci când acțiunile în care eu credeam au scăzut cu mai mult de 2 puncte procentuale față de prețul la care am cumpărat inițial”, a comentat Popescu.

„Aș vrea să-l felicit pe câștigător pentru randamentul obținut în patru luni. Evident, felicitările merg către toți participanții din acest concurs. Ei sunt dovada că atunci când te implici poți obține rezultate remarcabile. Sperăm ca prima ediție <<Condus de randament>> să-i inspire pe actualii și viitorii participanți la piața de capital. Pe noi clar ne-a inspirat și, ținând cont de solicitările primite, ne dorim să lansăm, în acest an, cea de-a doua ediție,” a anunțat Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

În cadrul Galei de premiere, câștigătorul a fost premiat cu un SUV Dacia Duster, în versiunea de echipare Laureate. Partenerul principal al proiectului a fost Raiffeisen Bank.

Podiumul a fost completat de investitori care au obținut fiecare randamente de peste 24%. Cristian Duță, 48 ani, din Albeștii de Argeș, a obținut locul al doilea în cadrul „Condus de randament”, cu un câștig de 24,13%.

Alin Modan, 31 ani, din București, a obținut cu 24,01% al treilea cel mai bun randament din concurs.

Primii zece concurenți au avut randamente de peste 15% și aproape 50 de concurenți au obținut randamente de două cifre, ceea ce corespunde unor câștiguri de peste 10% în doar patru luni.

În cadrul concursului „Condus de randament”, cel mai tânăr participant are 25 de ani, iar cel mai în vârstă 83 de ani.

Primul concurs de tranzacționare din mediul real organizat de Bursa de Valori București a început pe 17 octombrie 2016 și s-a încheiat pe 17 februarie 2017.

Partenerii primei ediții „Condus de randament” au fost Raiffeisen Bank, eMAG, Happy Tour, Evolio, Poșta Română, ACCA, Dacia, Destine Broker, Vector și Avocatnet.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *