Enel participă la proiectul danez care va defini vehiculul electric al viitorului

Producători internaționali de automobile își unesc forțele în proiectul danez Parker pentru a deschide calea următoarei generații de vehicule electrice. Aplicând expertiza daneză și făcând echipă cu specialiști în integrarea în rețea, cum ar fi Enel, Nuvve și Insero, producătorii de automobile Nissan, Mitsubishi și PSA Groupe vor dezvolta o definiție universală pentru integrarea în rețea, permițând vehiculelor electrice la nivel mondial să sprijine un sistem energetic al viitorului bazat pe surse regenerabile de energie. Cu obiectivul de a înlocui combustibilii fosili cu energia regenerabilă, sistemul energetic al viitorului va experimenta mai multe provocări în asigurarea capacității necesare a rețelei și echilibrarea rețelei de energie electrică. Proiectul Parker va demonstra modul în care vehiculul electric poate juca un rol-cheie în rezolvarea acestei provocări globale.

„Este importantă o definiție comună a ceea ce înseamnă vehiculul integrat în rețea, deoarece asigură faptul că mașinile, sub toate mărcile contemporane produse în serie, au capacitățile tehnice necesare pentru a sprijini în mod optim rețeaua”, explică Peter Bach Andersen, cercetător al Center for Electric Power and Energy, DTU Electrical Engineering și Project Manager al proiectului Parker.

Partenerii proiectului sunt în prim-plan în dezvoltarea integrării în rețea, iar producătorii de automobile Nissan, Mitsubishi și PSA Groupe au implementat deja tehnologia cunoscută sub numele vehicle-to-grid (V2G) în diverse modele de autoturisme. V2G face parte din tehnologia care face posibil ca un vehicul electric să devină integrat în rețea și să furnizeze energie electrică către aceasta, dar și să primească energie electrică de la rețea. Prin tehnologia V2G, vehiculele pot fi utilizate ca resurse energetice și, prin urmare, pot sprijini în mod activ rețeaua de energie electrică. Cu toate acestea, o implementare la nivel mondial a vehiculelor integrate în rețea necesită un teren comun – o definiție universală – astfel încât mii de vehicule electrice de toate mărcile și indiferent de localizarea acestora să poată furniza energie electrică în rețea în funcție de nevoile rețelei locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *