Federația Română de Yachting și-a ales noua conducere

Adunarea Generală a Federației Române de Yachting l-a ales pe Ionuț Pițirigă, cu unanimitate de voturi, în funcția de președinte al acestui for, pentru un mandat de patru ani. Pentru funcțiile de vicepreședinte au fost aleși Cătălin Luchian și Alexandru Micu.

Ionuț Pițirigă este sportiv legitimat din anul 1992 la Clubul Sportiv Sportul Studențesc și are un palmares bogat în activitatea competițională de yachting.

”Cred că prin coagularea voinței oamenilor pasionați de acest sport vom reuși să mobilizăm resursele necesare pentru creșterea numărului de sportivi legitimați și, totodată, cred că vom reuși să deschidem yachtingul către publicul larg. Ne propunem să facem acest lucru atât prin atragerea oamenilor către cluburi în vederea practicării acestui sport la nivel recreativ, cât și prin aducerea celor interesați către școlile de yachting”, afirmă Ionuț Pițirigă. ”Profesionalismul și experiența colegilor din Consiliul Federal îmi dau încredere că vom atinge aceste obiective. De asemenea, cred vom putea crește participarea sportivilor români în competițiile naționale și internaționale, având ca obiectiv final calificarea la Jocurile Olimpice”, susține președintele FRY.

Unul dintre cei doi vicepreședinți nou aleși, Cătălin Luchian, este unul dintre seniorii de renume ai yachtingului românesc. Fost sportiv de performanță la Clubul Nautic Universitar, Cătălin Luchian a fost primul campion balcanic la clasa Finn și membru al lotului olimpic al României care a participat în anul 1980 la Jocurile Olimpice de la Moscova.

Alexandru Micu, cadru didactic al Universităţii Maritime din Constanţa a devenit singurul instructor din România recunoscut internaţional pentru formarea şi coordonarea specialiştilor din domeniul yachtingului. Apreciat drept unul dintre cei mai prestigioși antrenori de yachting din România, Alexandru Micu este doctor în științe al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București, având un master în domeniul managamentului și organizării bazelor sportive. Deține titlul de ”Maestru al sportului”, fiind decorat cu Medalia ”Meritul Sportiv” clasa a II-a.

Adunarea Generală a FRY a ales, sâmbătă, și noul Consiliu Federal, organismul care conduce activitatea Federației în perioada dintre două Adunări Generale. Consiliul Federal este compus din președinte, cei doi vicepreședinți și opt membri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *