Top Factoring: Valoarea medie a unei creanțe neîncasate a crescut cu 20% în 2016

Conform analizei portofoliului de cesiune și mandat administrat de Top Factoring, una dintre principalele companii din sectorul recuperărilor de creanțe, valoarea medie a unei creanțe neîncasate în 2016 a fost de 900 de lei, în creștere cu 20% față de anul 2015. Piața de recuperare creanțe a înregistrat creșteri semnificative în 2016, comparativ cu 2015. Top Factoring a administrat un portofoliu de 368 de milioane de euro anul trecut.

”Creșterea valorii medii a creanțelor neîncasate în 2016 a avut ca efect și o creștere a valorii medii a restanțelor plătite. În 2016, un client debitor a plătit 260 lei în medie, față 245 de lei în 2015”, a declarat Cătălin Neagu, Director General al Top Factoring.

În topul clienților cu cel mai mare aport din valoarea totală a cifrei de afaceri a companiei, pe primul loc se află portofoliile din domeniul bancar, urmate de cele din telecomunicații și asigurări, utilități și alte servicii. Mai mult, cea mai importantă achiziție din 2016 pentru care Top Factoring este Asset Manager a fost un portofoliu din banking de 9,6 milioane euro. În 2017 Top Factoring urmărește extinderea portofoliului de clienți, unde vizează o creștere de 20% a veniturilor generate de clienții B2B.

”O alta direcție importantă pentru noi și pentru care ne pregătim, este aceea de a încheia parteneriate cu fonduri de investiții specializate în cumpărarea de portofolii cu care să colaborăm în calitate de Asset Manager”, a declarat Cătălin Neagu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *