Un sistem Bridgestone, votat „Inovaţia anului în Construcţia de Anvelope 2017”

Un juriu independent format din 27 de experţi de top din industria anvelopelor a votat noul sistem EXAMATION de construcţie a anvelopelor Bridgestone „Inovaţia anului în Construcţia de Anvelope”, în cadrul celei de-a 27-a ediţie a Premiilor Internaţionale pentru Inovaţie şi Excelenţă în Domeniul Tehnologiei Anvelopelor. Anunţul a fost făcut la o ceremonie de gală, în timpul Expoziţiei Tehnologia Anvelopelor din Hanover, Germania, pe 15 februarie. Emilio Tiberio, şeful departamentului C&D Bridgestone EMEA, a primit premiul în numele Bridgestone Corporation.

Emilio Tiberio a declarat: „Suntem foarte mândri că sistemul EXAMATION de asamblare a anvelopelor a fost distins cu acest premiu prestigios. Credem că aplicarea tehnologiei informaţiei şi a inteligenţei artificiale pe care le deţinem asupra sistemului de producţie va crea beneficii mari şi ne va ajuta să ne îndeplinim angajamentul de a fi în slujba societăţii prin servicii de calitate”.

Juraţii au aplaudat realizarea Bridgestone în utilizarea inteligenţei artificiale într-o fabrică de anvelope. Prima aplicare a tehnologiei în 2016 la fabrica din Hikone, Japonia, s-a dovedit atât de reuşită, încât s-a decis implementarea EXAMATION la scară mai largă. Ulterior, sistemul a fost introdus în farica Tatabanya din Ungaria şi în noua fabrică din Rusia.

Shunichi Yamazaki, Preşedinte al Institutului de Cercetare pentru Vehicule Inteligente din Japonia şi membru al juriului, a adăugat: „În Japonia, o generaţie de ingineri cu o înaltă calificare a atins vârsta de pensionare. Transferul complet de cunoştinţe, de la profesionişti la tineri colegi, poate fi dificil. Sistemul propus de Bridgestone este un substitut al acestor îndemânări, prevenind erorile umane şi îmbunătăţind eficienţa şi calitatea producţiei. Măsoară nu mai puţin de 480 de puncte de calitate prin senzori şi efectuează control automat în timp real prin inteligenţa artificială, astfel încât o anvelopă poate fi asamblată în condiţii optime. Este de aşteptat ca acest tip de tehnologie inteligentă să devină un sistem de referinţă în toate industriile de producţie.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *