Fundația Regina Maria : „ 45 de secunde de fericire ”

De peste șase ani, Fundația Policlinici Sociale Regina Maria, oferă gratuit servicii medicale de bază pacienților fără venituri și fără asigurări de sanatate. În 2016, numărul acestora a ajuns la 2.000 de persoane înscrise în Policlinica Socială Baba Novac, din București. Campania “45 de secunde pentru fericire” își propune să aducă în atenția tuturor angajaților posibilitatea de transforma,în doar 45 de secunde, un formular 2% într-o sursă de fericire pentru beneficiarii fundației, fără niciun cost

Campania “45 de secunde pentru fericire” este despre momentele autentice de fericire dintr-o zi, despre clipele de bucurie gratuite pe care le putem crea pentru cei din jurul nostru cu un simplu gest. Mecanismul campaniei îndeamnă la susținerea misiunii noastre de a oferi sănătate și demnitate și este o invitație adresată românilor care cred că fericirea stă în gesturi simple de ajutor, acordate fix în momentul în care avem nevoie. Facilitatea 2% este un act de bunătate și fericire pe care orice angajat român îl poate  face cu un minim efort”, a declarat Cristiana Mateoiu, director executiv al Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

În doar 45 de secunde, aceștia pot completa un formular 230 și pot face fericiți într-un mod rapid pacienții care au nevoie lunar de servicii medicale și tratament medicamentos. Obiectivul campaniei este de a strânge fondurile necesare pentru a acoperi serviciile medicale oferite gratuit lună de lună pacienților înscriși și de a sprijini echipa medicală.

Timp de 3 luni, mai precis până pe 20 mai, românii sunt invitați să susțină echipa medicală și voluntarii din Policlinica Baba Novac prin depunerea formularului 2% într-unul dintre cele 8 hotspoturi de fericire din București și din Clinceni: Policlinica Socială Baba Novac (Str. Dristorului nr 88), Policlinica Socială Sala Palatului sau Cafeneaua Socială Sheida (Str. Ion Câmpineanu nr 23), Centrul Educațional Băneasa (Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr 23), Afterschool “Micul Prinț” (Șoseaua Principală nr 1, Clinceni), Storage Room (Str. Smârdan nr 35), Freddo (Str. Smârdan 24), Club Bound (Str. Smârdan 36) sau la sediul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria (Str. Gârlei nr 88). Mai mult, cei care vin și lasă un formular completat în hotspotul de fericire de la Cafeneaua Socială Sheida vor primi de la echipa fundației pe loc , un produs-surpriză (o cafea de specialitate , un ceai aromat sau o bautura racoritoare).

Policlinica Socială Baba Novac este un program dedicat persoanelor fără venituri, lansat de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria în 2011. Numărul pacienților care au nevoie de aceste servicii a crescut foarte mult de la an la an, iar anul trecu, cu sprijinul companiilor și a donatorilor individuali și cu servicii stomatologice gratuite dedicate copiilor pacienților sociali și  un grup de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer. Astfel, au fost acordate 5.640 de consultații, din care 1.791 de consultații de medicină internă, 2622 de stomatologie, 296 de ginecologie și 241 consultații psihologice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *