Ariston: Piața locală de boilere este reprezentată, în proporție de 40%, de înlocuiri

Potrivit datelor Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de boilere electrice şi centrale termice, și BRG Building Solutions, piața locală de boilere este reprezentată, în proporție de 40%, de înlocuiri, restul fiind susținut de noi instalări. Acest lucru arată o maturizare a segmentului local de profil, comportamentul de achiziție fiind, de asemenea, în schimbare. Astfel, românii nu mai pun la fel de mult accent pe preț, ci sunt interesați cu precădere de produse cu un grad ridicat de eficiență.

“În contextul normativelor europene ce prevăd înlocuirea treptată pe piață a produselor cu un grad ridicat de consum, dar și a schimbării de comportament a românilor în momentul achiziției, în acest an mizăm pe o creștere importantă a vânzărilor de boilere cu eficiență ridicată”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Dincolo de înlocuiri, restul vânzărilor de boilere sunt destinate în mare măsură primei instalări, în special pentru locuințe noi, acest lucru fiind puternic influențat de evoluția pozitivă a pieței imobiliare în ultimul an. Un alt factor care influențează vânzările sistemelor de încălzire a apei este activitatea de pe piața non-rezidențială, unde, în ultimii ani, au fost făcute investiții majore. Astfel, multe clădiri de birouri beneficiază de astfel de sisteme.

În ceea ce privește structura pieței locale de boilere, în acest moment, datele companiei arată că jumătate din acest segment este reprezentat de cele electrice cu acumulare, având capacităţi de la 10 la 150l, urmate, cu un procent de 30%, de cele pe bază de combustibil solid şi de cele mixte, termoelectrice, cu 12%. Pe lângă acestea, o cotă de piaţă de 8% revine boilerelor pe gaz.

“Raportat la modelele cel mai des achiziţionate de către români, cele electrice cu o capacitate de 80 de litri sunt pe primul loc. Privind brandul, Ariston este, în acest moment, cel mai popular pe piaţa locală de profil datorită calităţii demonstrate în cei 20 de ani de existență în România, a preţului accesibil şi a recomandărilor primite”, a subliniat Cătălin Drăguleanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *