Noul Ford Fiesta ST introduce motorul de 1.5 litri cu 3 cilindri și 200 CP

Ford Performance a dezvăluit noua generație Ford Fiesta ST, model animat de un motor complet nou: EcoBoost de 1.5 litri cu trei cilindri. Prezentată în premieră înainte de debutul său public care va avea loc luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva, noua generație Fiesta ST va oferi 200 CP, un cuplu de 290 Nm și anticipează o accelerație 0-100 km/h în 6.7 secunde. A treia generație Fiesta ST va fi primul model din istoria Ford Performance care oferă un motor cu trei cilindri și devine primul Fiesta ST care beneficiază de sistemul selectabil Drive Modes. Acesta permite configurarea sistemelor care controlează motorul, direcția și stabilitatea mașinii cu ajutorul setărilor Normal, Sport și Track, generând o experiență optimizată și distractivă la volan în contexte care diferă de la rularea pe autostradă la zilele dedicate circuitului.

“Noua generație Fiesta ST rămâne fidelă filozofiei de a oferi tehnologie de ultimă oră pentru a îmbunătăți fiecare fațetă a foarte receptivului șasiu și a motorului dezvoltate de Ford Performance”, a declarat Joe Bakaj, vicepreședinte al biroului Dezvoltare Produs, Ford of Europe. “Cu sistemul selectabil Drive Modes și cu noul motor EcoBoost, care oferă o combinație extraordinară de performanță și eficiență, noul model va oferi cea mai versatilă experiență distractivă, antrenantă și satisfăcătoare de până acum”.

Drive Modes va ajusta, de asemenea, răspunsul tehnologiei Electronic Sound Enhancement (ESE) și valva activă de evacuare care controlează sunetul dezvoltat de motor pentru a oferi o experiență și mai satisfăcătoare la condus. Aceste tehnologii amplifică sunetul sportiv natural dezvoltat de noul motor EcoBoost de 1.5 litri, care beneficiază de asemenea de o premieră semnată de Ford la nivel de industrie: primul sistem de dezactivare a cilindrilor oferit pe un motor cu trei pistoane. Acesta reduce și mai mult nivelul anticipat al emisiilor de CO2 până la 114 grame/km. Disponibilă încă de la lansare, în prima parte a anului 2018, în versiuni cu trei sau cinci portiere, noua generație Fiesta ST va fi oferită într-o varietate mai mare decât oricând în ceea ce privește opțiunile de personalizare și echipamentele interioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *