Wienerberger și-a dublat profitul net în 2016 la 82 milioane euro

Veniturile producătorului de cărămizi Wienberger au rămas. la nivel de grup, aproape stabile la 2,974 miliarde euro în 2016. În aceeași perioadă, EBITDA a crescut cu 9%, la 404,3 milioane Euro. Compania și-a dublat profitul net, chiar mai mult decât atât, ajungând la suma de 82 milioane euro pe an. La data de 31 decembrie 2016, datoria netă a Grupului era de 631.6 milioane Euro, față de 534.1 milioane Euro la sfârșitul anului 2015. Acest lucru a fost cauzat în mod exclusiv de răscumpărarea obligațiunilor hibride din 2007, așa cum s-a anunțat deja, și de rezultatul reclasificării capitalurilor proprii în datorii. La sfârșitul anului 2016, totalul datoriilor Wienerberger din capitaluri proprii a fost de 34%, iar datoria netă / EBITDA a fost de 1,6 ani. Evoluția companiei a venit în contextul unui avânt al economiei în SUA și Europa, fapt reflectat de o creștere a pieței materialelor de construcții.

Heimo Scheuch, CEO al Wienerberger AG, este mulțumit de performanța la nivel de grup: “2016 a fost un an bun pentru Wienerberger, în ciuda tendințelor divergente ale pieței la nivel global. În timp ce construcțiile rezidențiale au luat avânt în SUA și Europa, în special în Europa de Est, piața de renovare din Europa a avut un ritm mai lent. În plus, afacerea noastră de țevi și pavaje a fost afectată de un mediu economic dificil în sectorul infrastructurii din Europa de Est. Cu toate acestea, 2016 a fost un an de activitate intensă: produsele noastre au fost folosite pentru a construi 160.000 de case și 288.000 de acoperișuri, pentru a instala 630.000 kilometri de țevi și 12 milioane de metri pătrați de pavaje din beton”.

În 2016, Divizia Europeană de Materiale Ceramice pentru Construcții a generat venituri de 1,681 miliarde euro, în creștere cu 2% față de anul precedent. Într-o piață europeană aflată într-un proces de creștere moderată a construcțiilor rezidențiale, cu tendințele regionale divergente, Wienerberger a reușit să mărească volumul de vânzări cu prețuri medii ușor mai ridicate. Nivelul de activitate în Europa de Vest a fost satisfăcător. Performanța puternică a regiunii Europei de Est a fost susținută de fonduri guvernamentale pentru construcția de locuințe în mai multe piețe. Rezultatul operațional al diviziei a crescut la 290.7 milioane Euro, în creștere cu 17% față de nivelul anului anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *