Sondaj ColorEscu: 38% dintre romani sarbatoresc Dragobetele

Un sondaj realizat online de brandul de tricouri românești ColorEscu arată că 38% dintre cei 400 de respondenți sărbătoresc Dragobetele. Totodată, 36% dintre ei sărbătoresc atât Dragobetele, cât și Valentine`s Day.

Sondajul a arătat și că, dacă în urmă cu câțiva ani nu mulți erau cei care știau exact cine e Dragobetele și care e rolul lui în mitologia noastră, promovarea din ultima perioadă a făcut ca 85% dintre cei care ne-au răspuns să știe că acesta este un personaj mitologic românesc, patron al dragostei și al bunei dispoziții.

Cu toate acestea, românii se arată îngăduitori când e vorba de a sărbători și ”ziua iubirii pe model american” – 55% dintre ei spunând că nu văd nimic rău în a sărbători și Valentine`s Day și Dragobetele.

Indiferent ce zi a iubirii sărbătoresc, se pare că un cadou care să o marcheze e mereu binevenit. 77% dintre respondenți declară că își fac în cuplu cadouri cu această ocazie. 63% dintre ei alocă un buget cuprins între 50 – 100 de lei pentru cadou, 32% ajung până la 300 de lei și doar 5% depășesc această valoare.

Cadourile simbolice par a fi preferatele îndrăgostiților români, 72% declarând că preferă să cumpere cărți, flori, dulciuri sau astfel de cadouri de suflet. În top urmează, aproape la egalitate, bijuteriile (11%) și hainele (10%). Ziua îndrăgostiților îi trimite pe români și în magazine clasice, dar și online pentru cumpărături – 49% declară că își cumpără cadourile și online și din magazine, 46% din magazine și doar 5% online.

Când vine vorba despre modul în care preferă să sărbătorească Dragobetele, exista o egalitate între cei care văd ca o întâlnire romantică ideală o zi întreagă petrecută într-un loc nou (34%) și cei care se gândesc mai degrabă la o seară liniștită petrecută acasă (34%). Totodată, 27% optează pentru o cină romantică în cuplu.

Inima este simbolul cu care 84% dintre participanții la sondaj au asociat iubirea, urmată de flori (7%) și inel (5%).

Sondajul a fost realizat online, prin intermediul platformei Facebook și a site-ului www.colorescu.ro în perioada 8 – 20 februarie. La el au luat parte 395 de respondenți, dintre care 82% femei și 18% bărbați. 40% au vârste cuprinse între 35 și 55 de ani, 33% între 26 și 34 de ani, 21% au între 18 și 25 de ani, iar 6% au peste 55 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *