Lidl Romania – partener la conferinta dedicata producatorilor locali

Reprezentanții Lidl le vor vorbi producătorilor de legume și fructe din România despre importanța și necesitatea certificării produselor, despre normele de siguranță alimentară și despre procesul prin care pot deveni furnizori Lidl.

Conferința, desfasurata pe 24 februarie, face parte din GLOBALG.A.P. Tour și se va axa pe bunele practici în agricultura românească aduse de această certificare.

Reprezentanții Lidl participă ca vorbitori la conferință, pentru a le oferi producătorilor o imagine de ansamblu asupra standardelor de calitate necesare pentru a deveni furnizorii companiei.

Mai mult, aceștia vor discuta despre siguranța alimentară, garantată în urma certificării GLOBALG.A.P.

„Standardul GLOBALG.A.P. solicită o abordare generală în producția agricolă, prin care sunt dezvoltate cele mai bune practici pentru generațiile viitoare. Dorim să menținem promisiunea pe care o facem clienților care aleg produsele din Piața Lidl, anume prospețime zilnică. Intenționăm ca toți furnizorii cu care Lidl colaborează pe segmentul fructe-legume să fie certificați GLOBALG.A.P., acesta devenind o condiție obligatorie pentru colaborarea cu noi de la 1 septembrie 2017. Suntem conștienți că o mare parte dintre producătorii români au nevoie de consultanță în ceea ce privește obținerea acestor certificări, iar conferința al cărei partener suntem vine în întâmpinarea acestei necesități”, a declarat Alexandru Mag, Manager Achiziții Legume-Fructe în cadrul Lidl România.

Această întâlnire se înscrie în proiectul „Cultivat în România, specific românesc” prin care Lidl oferă susținere producătorilor locali, pe lângă numeroasele activități dezvoltate de companie de la intrarea pe piața din România.

Utilizat în peste 80 de țări, GLOBALG.A.P. este un standard recunoscut pentru producția globală agricolă, realizată în condiții de siguranță și durabilitate. Acesta este rezultatul mai multor ani de cercetare intensivă și de colaborare cu experți din industrie, producători și comercianți din întreaga lume.

Scopul principal al GLOBALG.A.P. este acela de a transforma producția agricolă într-una sustenabilă, în avantajul fermierilor, retailerilor și consumatorilor. Totodată, certificarea producătorilor de legume și fructe are la bază dorința de eficientizare a producției agricole prin minimizarea efectelor dăunătoare ale unor procese agricole asupra mediului, reducerea substanțelor chimice folosite și reducerea risipei de resurse vitale, îmbunătățind performanțele de afaceri.

Certificarea GLOBALG.A.P. acoperă domenii precum siguranța alimentară, mediul și biodiversitatea, dar și sănătatea, bunăstarea și securitatea angajaților.

Totodată, include și Managementul Integrat al Culturilor (ICM), Controlul Integrat al Organismelor Dăunatoare (IPC), Sistemul de Management al Calității (SMC) și Analiza Riscurilor și Punctelor Critice de Control (HACCP).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *