JA Compania Anului, competitie europeana de antreprenoriat dedicata tinerilor

Junior Achievement (JA) Romania invita elevii si studentii din Romania sa-si inscrie companiile pilot in competitia europeana JA Compania Anului, cea mai mare competitie de antreprenoriat pentru tineri din Europa.

Competitia europeana JA Compania Anului ofera contextul oportun pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial.

„Prin programul JA Compania, am invatat cum sa lucram ca o echipa, sa analizam nevoile clientilor nostri si, cel mai important, sa petrecem timp alaturi de acestia, pentru ca ei sunt cei care ne-au inspirat sa ne dezvoltam produsele. Este uimitor ca am castigat premiul AT&T, deoarece afacerea noastra a inceput cu o inventie si toti suntem inspirati sa ne continuam parcursul educational in domeniul TIC si sa ne dezvoltam o cariera in domeniu. Gratie lui George, prietenul nostru cu deficiente de vedere, am reusit sa dezvoltam un produs care va ajuta mai multe persoane“, a spus un membru al echipei Oculus, castigator al premiului de excelenta in IT la JA European Company of the Year 2016.

Elevii si studentii din toata tara se pot inscrie in competitia europeana JA Compania Anului pana pe 3 martie 2017. Informatii despre procesul de inscriere sunt disponibile pe www.start-business.ro.

Echipele cu cea mai buna evolutie in incubatorul JA BizzFactory vor participa la Finala Nationala JA Compania Anului 2017, care va avea loc pe 24 mai, in Bucuresti. Castigatorii vor primi:

• La sectiunea elevi, o bursa de participare la JA European Company of the Year 2017, din Bruxelles, Belgia, in iulie 2017;

• La sectiunea studenti, o bursa de participare la JA Europe Enterprise Challenge 2017, din Helsinki, Finlanda, in iunie 2017;

• Premiul Investitia Anului – in valoare de 5.000 USD;

• Premii speciale pentru: cel mai bun Plan de Afaceri si cel mai bun Produs/Serviciu.

Anul trecut, Romania a castigat marele premiu, pentru cea mai buna companie, la JA Europe Enterprise Challenge 2016  pentru dezvoltarea unei prize inteligente care impiedica alimentarea cu energie electrica a diferitelor aparate, atunci cand acestea sunt in stand-by, si premiul de excelenta in IT la JA European Company of the Year 2016 pentru dezvoltarea unor ochelari inteligenti care ajuta nevazatorii sau persoanele cu deficienta mare de vedere sa se integreze mai usor in mediul inconjurator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *