Air France KLM: Jumatate dintre pasagerii romani calatoresc spre destinatii intercontinentale

Conform AIR FRANCE KLM, aproximativ 47% dintre romanii care calatoresc spre hub-urile grupului, Paris – Charles de Gaulle si Amsterdam – Schiphol, calatoresc mai departe spre destinatii intercontinentale.

Grupul AIR FRANCE KLM opereaza in prezent 4 zboruri zilnice cu plecare din Romania in programul de iarna (2 spre Amsterdam si 2 spre Paris) si 6 zboruri in programul de vara (3 spre Amsterdam si 3 spre Paris). Acestora li se mai adauga zborurile operate in parteneriat cu Tarom, membru al aceleiasi aliante aeriene, Skyteam.

Saptamanal sunt transportati spre Paris si Amsterdam peste 5000 de pasageri in sezonul de varf.

Statele Unite ale Americii si Canada se afla in topul destinatiilor intercontinentale alese in anul 2016 de catre pasagerii romani. Cele mai cautate orase de pe continentul Nord-American sunt New York, Washington, Los Angeles, San Francisco, Montreal si Toronto.

O crestere a numarului de turisti romani se inregistreaza si pe zborurile spre destinatii din Caraibe si Oceanul Indian, Republica Dominicana, Cuba si Mauritius fiind destinatiile preferate de romani in aceaste regiuni.

Pentru a completa lista destinatiilor Air France din Oceanul Indian, incepand de la 1 Noiembrie 2017 Air France va opera si 2 zboruri săptămânale spre capitala Maldivelor, Malé. Zborul va fi operat cu aeronave Boeing 777-200, echipate cu cele mai noi cabine Air France.

In anul 2016 KLM si-a extins flota cu 6 aeronave Boeing 787 (Dreamliner) si 4 aeronave de tip Embraer 175. A introdus zboruri spre 14 noi destinatii si a transportat peste 30 milioane de pasageri. Conform Bloomberg, KLM este cea mai sigura si cea mai punctuala companie aeriana din lume.

In 2017 Air France va introduce in operare al doilea Boeing 787 Dreamliner, primul operand deja din luna ianuarie.

Grupul Air France KLM planifica 27 noi destinatii in 2017, iar cele mai interesante pentru pasagerii romani sunt: Porto, Marrakech, Minneapolis si Cartagena (Columbia).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *