Designerul John Herrera si Epson, la London Fashion Week

Epson va produce o colecție de 30 de piese vestimentare imprimate digital pentru designerul John Herrera.  Colecția pentru bărbați și femei este inspirată de Aguila, o specie protejată de vultur filipinez si va fi imprimata cu ajutorul imprimantelor pentru textile cu sublimare de la Epson.

Colecția va fi prezentată astăzi în cadrul London Fashion Week.

Designerul care locuiește în Manila, Filipine, a câștigat premiul London Emerging Designers (LED) în 2015 și este și unul din candidații la titlul de Britain’s Top Designer din acest an.

Colecția pe care o voi prezenta ar fi fost imposibil de creat fără imprimanta digitală pentru textile de la Epson. Fără ajutorul lor, ar fi trebuit să pictez singur ținutele și, având doar o lună la dispoziție pentru pregătiri, acest lucru nu ar fi fost posibil”, afirma designerul.

Tehnologia de imprimare digitală pe textile de la Epson este rezultatul tehnologiei cu capete de imprimare PrecisionCore, una dintre cele mai rapide tehnologii cu jet de cerneală din lume.
Duzele de imprimare oferă un control foarte precis al picăturilor de cerneală pentru o claritate superioară a imaginii, având o gamă largă de cerneluri și suporturi, care produc imprimeuri unice, pline de culoare. Imprimarea digitală scurtează durata de execuție și permite imprimarea de volume mici pentru realizarea de printuri personalizate, spre deosebire de tehnicile tradiționale de imprimare, care necesită volume mari și termene lungi de execuție.

Imprimarea digitală îi ajută astfel pe designeri ca John Herrera să-și materializeze viziunea artistică prin transpunerea ideilor pe o gamă largă de materiale, într-un mod rapid, ușor și la o calitate superioară.

Imprimarea digitală pentru textile de la Epson inspiră tot mai mulți designeri Haute Couture să exploreze potențialul creativ, realizând partea de producţieprin această tehnologie. Acum, designerii sunt limitați doar de propria imaginație”, spune Phil McMullin, Sales Manager, Professional Graphics, Epson UK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *