Realizatorii filmului #selfie69 organizează un atelier-curs de scenaristică

Cristina Iacob, regizorul filmului #selfie69 – comedia românească ce a adus un număr record de peste 150.000 de spectatori la cinema – și fondatorul Asociației Scenariștilor Români (ASCER) va organiza atelierul de scriere a unui scenariu cinematografic De la idee… la scenariu, susținut de profesorul Tudor Potra, scenarist, regizor și advertising creative director, unul dintre scenariștii #selfie69.

Atelierul se adresează tuturor celor care au o idee și vor să învețe să scrie o poveste pe care să o transpună într-un scenariu. «Practic, termini acest curs având la final un scenariu de lungmetraj și oportunitatea de a ține un pitch în fața unui grup de producători și regizori în căutare de povești. Chiar se întamplă! », spune Cristina Iacob.

Workshopul se adresează celor care de multe ori și-au spus: “Povestea mea ar fi un film grozav“, dar nu au știut de unde să înceapă. Celor care vor să învețe să își transforme ideea în scenariu de film, având la final oportunitatea de a susține un pitch în fața unor regizori și producători din industria cinematografică românească.

« Mă bucur de fiecare dată când reușim să organizăm un workshop cu Asociația Scenariștilor Români, pentru că asta înseamnă idei noi, care pot deveni scenarii de film», spune Cristina Iacob. « De fapt, este împlinirea scopului acestei asociații, acela de a aduce împreună scenariști, regizori și producători, ca poveștile lor să aibă o șansă de a deveni filme. Ei vor lucra și vor învăța să își scrie cât mai firesc povestea, să își structureze ideile în formatul și ritmul specifice unui scenariu de lungmetraj si să poată susține la final un pitch. »

Cursul-atelier își propune să ofere participanților un bagaj teoretic prin care să poată înțelege mai bine fenomenul cinematografic, pentru a putea să propună proiecte cu șanse de succes; să îndrume primii pași în această profesie, oferindu-le asistență profesionistă la fiecare pas al transformării ideii lor originale într-un scenariu de fim complet.

Fiecare sesiune de două ore conține o primă parte consacrată unei etape de realizare a unui scenariu (ilustrată cu exemple video din filme importante), urmată de monitorizarea evoluției fiecărui proiect individual. Întâlnirile sunt săptămânale, pentru a oferi fiecărui cursant timpul necesar pentru a lucra la proiectul său de scenariu. Evoluția acestuia este prezentată public și comentată de colegi și profesor.

Atelierul-curs va fi susținut de Tudor Potra, scenarist, regizor și advertising creative director, la Paris și București. Absolvent al UNATC (Regie film) și Université Paris III Sorbonne Nouvelle (Teorie film), el este laureat al Premiului Beaumarchais al Societății Autorilor din Franța.

Atelierul se va desfășura timp de șase luni (9 martie – 10 august) în mansarda Cărturești Verona, în fiecare joi, de la ora 19:00 la ora 21:00. Vor fi selectați 15 participanți, iar prețul este de 1200 de lei. Pentru înscriere este necesar un CV și o scrisoare de intenție, trimise la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro, până vineri, 3 martie. Contact: edith.alibec@zazufilm.com  / 0757.643.477.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *