ELKO Romania lanseaza routerul de gaming Linksys WRT32X

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO,  anunta lansarea noului router de gaming Linksys WRT32X. Linksys WRT32X Wi-Fi este primul router de gaming dezvoltat special pentru PC-urile dotate cu chipset Killer.

Dezvoltat impreuna cu Rivet Networks, producatorii solutiilor de retea Killer™ pentru PC-uri si laptop-uri, Linksys WRT32X este primul si singurul router de gaming ce integreaza modulul Killer Prioritization Engine. Astfel, pasionatii de jocuri se pot bucura de un echipament de retea special optimizat pentru PC-uri bazate pe chipset-ul Killer. Datorita acestui modul router-ul este capabil sa realizeze un management permanent al traficului de retea.

“Studiind router-ele de gaming disponibile pe piata, am realizat ca acestea sunt doar echipamente standard dotate cu un design si un ambalaj menite sa sugereze capabilitati de gaming. Insa, in realitate acestea nu ofera optiuni importante sau inovatii pe acest segment de utilizare. Seria de produse hardware WRT era deja cunoscuta ca fiind dedicata gamerilor si cea mai performanta la ora actuala. Trebuia doar sa gasim solutia capabila sa ofere pasionatilor de jocuri avantajul competitiv al unei retele optimizate pentru gaming. Acesta a fost punctul in care am inceput discutiile cu Rivet Networks, creatorul produselor de retea Killer”, a declarat Vince La Duca, Product Manager al diviziei Linksys WRT.

Din punct de vedere al dotarilor, WRT32X vine echipat cu un procesor ARM Dual-Core tactat la 1.8 GHz, un modul wireless 802.11ac Wave 2 Dual-band 3×3 dotat cu tehnologie Tri-Stream 160, memorie flash de 256MB, memorie RAM DDR3 de 512MB si cinci porturi SOHO-grade Gigabit Ethernet switch cu TCAM. Software-ul se bazeaza pe un kernel de Linux, codul sistemului de operare fiind scris pentru a oferi o experienta fara intreruperi, cu performante superioare. Insa, principalele inovatii sunt implementarea modulului Killer Prioritization Engine si interfata de utilizare customizata pentru a promova setarile de retea importante pentru gaming.

Datorita acestor implementari, WRT32X este capabil sa ofere o experienta de joc fara intreruperi, chiar si atunci cand alte dispozitive din retea concureaza pentru latimea de banda disponibila. Astfel, din perspectiva prioritatilor in materie de alocare a traficului de internet, pe primul loc este gaming-ul, pe locul al doilea redarea de continut video si audio, iar pe locul al treilea se situeaza download-ul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *