Allianz-Tiriac acorda burse de perfomanta pentru tinerii sportivi

Fundația Olimpică Română și Allianz – Țiriac Asigurări lansează a treia ediție a programului Bursele de performanță Allianz – Țiriac. Douăzeci de burse vor fi acordate tinerilor sportivi care au obținut rezultate excepționale, însă întâmpină dificultăți financiare în drumul către marea performanță.Bursierii selectați vor primi, timp de un an, o bursă lunară de 300 de lei pentru a-și susține cheltuielile cu echipamentul, alimentația și eventualele deplasări. Pot aplica pentru aceste burse tinerii care practică un sport olimpic sau neolimpic și au vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani. Candidaturile pot fi depuse până în data de 10 martie 2017. Mai multe informații despre program și despre modalitatea de a aplica pentru burse, precum și documentele necesare înscrierii se regăsesc pe site-ul: www.fundatiaolimpica.ro.

Este o bucurie şi o onoare să dezvoltăm, alături de FOR, acest proiect, aflat deja la cea de-a treia ediţie. Se spune că în viaţă rămâi cu ceea ce dai şi nu cu ceea ce iei. Aşadar, ne asumăm rolul de a participa în viaţa comunităţii, de data aceasta, parte din lumea copiilor performanţi, pentru a le da garanţia că au alături prieteni de încredere şi pot îndrăzi, nu doar să viseze, ci chiar să lupte pentru a-şi atinge potenţialul”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Țiriac Asigurări.

Fundația Olimpică Română își menține promisiunea ca, prin proiectele pe care le dezvoltă, să susțină tineri sportivi cu dorințe îndrăznețe. Credem în continuitatea proiectelor noastre și, mai mult decât atât, avem certitudinea că prin ceea ce facem ne atingem scopul, acela de a susține și de a promova sportul în rândul tinerilor sportivi. Pentru echipa FOR, nu există o bucurie mai mare decât să-i vedem pe acești micuți la început de drum și să fim parte din munca și curajul lor, pe parcursul drumului lor spre performanță. Și pentru ca orice faptă bună să poată prinde contur, ai nevoie de un prieten, iar prietenul nostru și al acestor copii se numeșe Allianz- Țiriac. Le mulțumim pentru că înțeleg cât de important este să te implici în dezvoltarea și educația copiilor și sper, ca împreună, să fim mândri de munca și de rezultatele acestor sportivi și ale antrenorilor lor”, a declarat Andreea Răducan, Președinte Fundația Olimpică Română.

Aplicanții vor fi evaluați de către un juriu de specialitate. Selecția se va face în funcție de performanţele sportive și posibilitățile materiale ale părinților. Din juriu fac parte: Andreea Răducan, campioană olimpică la gimnastică și Președinte al Fundației Olimpice Române, Valeria van Groningen, campioană olimpică la canotaj și Vicepreședinte al Fundației Olimpice Române și Valentina Saygo, membru în Consiliul Director al Fundației Olimpice Române.

În cadrul primei ediții a programului Bursele de Performanță Allianz – Țiriac, 14 tineri sportivi au primit susținere financiară pentru desfășurarea activităților sportive. În decursul unui singur an, aceștia au reușit să obțină 103 medalii de aur, 39 de medalii de argint, 20 de medalii de bronz, stabilind 64 de recorduri naționale. În cea de-a doua ediție au primit susținere financiară 20 de tineri sportivi, care au obținut 125 de medalii de aur, 80 de medalii de argint, 59 de medalii de bronz și au stabilit 21 de recorduri naționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *