Posta Romana: Profit brut de 12,3 milioane de lei, în 2016

Compania Naţională Poşta Română a înregistrat anul trecut un profit brut în valoare de 12,3 milioane de lei.

Înregistrarea acestui profit a fost posibilă printr-un efort continuu şi susţinut de stimulare a creşterii şi diversificării veniturilor obţinute de companie, în anul 2016, corelată cu un nivel mai mic al cheltuielilor totale preliminate.

Astfel, veniturile aferente anului 2016 au fost de 1.124,093 milioane de lei, cu 1,9% mai mari faţă de anul 2015, când au fost de 1.102,975 milioane de lei.

Posta Romana mentioneaza ca aceste date sunt preliminate, intrucat până la închiderea exerciţiului financiar pot apărea noi înregistrări contabile care să influenţeze rezultatul brut.

Compania Naţională Poşta Română continuă acţiunile sale de consolidare economico-financiară. În acest context, strategia de dezvoltare a companiei prevede o creştere etapizată, prin prioritizarea investiţiilor în funcţie de necesitatea implementării proiectelor companiei, în vederea asigurării diversificării portofoliului acesteia.

Poşta Română se bucură de concursul celor mai importante instituţii financiar-bancare pentru dezvoltarea sa, cât şi de acţiuni complementare – suport ale acţionarilor, şi, în paralel cu sursele externe de finanţare, concentrează, în măsura capacităţii, şi resurse financiare interne pentru a continua demersurile investiţionale demarate în 2014, focusate pe zona IT şi pe zona operaţională (centre de tranzit locale, amenajare oficii poştale, tehnologie poştală, flotă auto).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *