Diverta si Editura Litera: Micul librar, o campanie dedicată copiilor și cărților

Editura Litera Educațional organizeaza in Librăria Diverta din cadrul magazinului Unirea, joi, 16 februarie, începând cu ora 14, un eveniment care aduce în prim plan copiii și cărțile: elevi de școală primară sunt invitați să prezinte și să împărtășească impresii despre cărți împreună cu prietenii, profesorii și părinții, în cadrul proiectului lunar Micul librar.

Prin această primă ediție a proiectului va fi celebrata Ziua Internațională a Cititului Împreună, eveniment sărbătorit în peste 100 de țări din întreaga lume.

Scopul proiectului Micul librar este acela de a-i introduce pe copii într-un mediu cultural, pentru a conștientiza importanța și plăcerea cititului, dar și pentru a le dezvolta abilitățile de comunicare și de interactiune. În Librăria Diverta care va găzdui proiectul va fi realizat un stand de carte ajustat pe înălțimea copiilor. Cei mici vor prezenta cărțile, vor citi un fragment preferat și vor răspunde la întrebările suplimentare ale “clienților”.

Această activitate interactivă care îi așază în prim plan le va stimula copiilor creativitatea şi talentul.

Micul librar se va realiza lunar în librăriile Diverta și este o campanie subsidiară Clubului de lectură Printre litere, proiect național de stimulare a cititului în rândul elevilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *