BASF și Agenția Spațială Europeană vor dezvolta servicii digitale pentru fermieri

BASF și ESA au semnat un acord de colaborare, care  le va permite fermierilor să-și planifice mai eficient activitățile zilnice. Acord de colaborare  a fost semnat pentru a evalua modul în care informațiile și imaginile preluate de pe sateliți pot fi folosite în scopurile dezvoltării agriculturii. Ambii parteneri ai acestui program își propun să proiecteze, testeze și să dezvolte servicii digitale inovatoare care să răspundă nevoilor fermierilor.

“Ne dorim să adăugăm valoare serviciilor noastre prin intermediul unor inovații care să se adreseze nevoilor fermierilor, în continuă schimbare, atât în ceea ce privește mediul înconjurător, cât și aspectele economice,” a explicat Dr. Rainer Preuss, Vice Președinte, Global Strategy & Portfolio Management, BASF Crop Protection. 

Fermierii vor primi sfaturi mai aplicate cu privire la folosirea utilajelor și produselor pentru protecția culturilor.  Sateliții sunt o sursă de informații foarte importantă pentru operațiunile digitale de management al culturilor agricole. Ei furnizează date relevante pentru o varietate de decizii care trebuie luate în agricultură, inclusiv stabilirea datelor optime pentru semănat și recoltat.

“Împreună cu BASF și cu fermierii, vom oferi informații în timp real, provenite de la sateliți, pentru a optimiza modul în care se utilizează fertilizatorii și pentru a reduce consumul de apă folosită în sistemele de irigații.  Astfel, vom reuși să generăm atât beneficii în ceea ce privește protecția mediului, cât și reduceri de costuri. Informațiile provenite de la sateliții noștri vor putea fi folosite, de asemenea, pentru a spori predictibilitatea recoltelor, eficientizând astfel investițiile europene în spațiu”, a spus Josef Aschbacher, director al Programelor de Observare a Pământului în cadrul Agenției Spațiale Europene.

În cadrul acestei colaborări, BASF participă atât cu experți, cât și cu informații din domeniile de specializare ale companiei, cum ar fi expertiză agricolă, informații de pe teren și feedback de la fermieri.  Agenția Spațială Europeană susține proiectul prin informațiile și imaginile de satelit pe care le pune la dispoziție.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *